Dacă iubești moda conștientă, materialele pe care le alegi contează, pielea ecologică remarcându-se datorită durabilității, faptului că este biodegradabilă, dar și metodelor de colorare ecologice. Pielea ecologică se numără printre ele și chiar dacă pentru unii poate fi văzută ca fiind de modă veche, prezentările de modă, outfiturile actualizate cu elemente de piele vin să-i contrazică.
Ce avantaje oferă pielea ecologică?
Caracterul unor piese de a trece bariera timpului le oferă un caracter atemporal, pielea ecologică numărându-se printre ele. Ea poate fi folosită la orice, de la pantaloni, geci, brățări, curele, poate fi mixată cu alte materiale sau poate fi utilizată singură. Dar indiferent de tendințe, accesoriile din piele arată minunat, mai ales dacă au parte de „atingerea” profesioniștilor.
Durabilitatea pielii o face o opțiune foarte serioasă de luat în calcul, fiind net superioară la acest capitol comparativ cu alte materiale și cel mai bun exemplu este cel al genților de mână tip tote ieftine care necesită înlocuire destul de des. De o astfel de înlocuire pot avea parte și gențile de mână ecologice dacă se depășește o anumită greutate a interiorului. Acest tip de geantă are în general durabilitate mare mai ales dacă nu exagerezi cu greutatea și ai grijă într-un mod decent de ea.
Comparativ cu alte materiale sintetice, pielea ecologică reală este biodegradabilă și se va descompune la sfârșitul ciclului de viață, dar poți avea grijă de ea cu ajutorul diverselor metode pentru a o menține în stare bună până a ajunge în acel moment.
Pielea poate fi supusă diferitelor procese, unele fiind mai ecologice decât altele. În privința culorilor, anumite tipuri de piele pot căpăta nuanța dorită prin folosirea anumitor extracte de plante, evitarea utilizării chimicalelor făcând ca acest tip de piele să fie mai ecologic. Pielea care are parte de o anumită culoare datorită plantelor sunt foarte atractive estetic.
Persoanele care au pielea sensibilă trebuie să evite articolele din pielea ecologică a căror culoare a fost realizată cu ajutorul cromului. Sunt persoane care reacționează la piele, altele nu, dar pentru cei ce au astfel de sensibilități este necesar să evite un astfel de articol, făcând în același timp și un bine mediului înconjurător.
Per total, pielea ecologică reduce consumul. Există mii de tone de deșeuri care se formează anual în lume, majoritatea ca urmare a aruncării lucrurilor nefolositoare de către oameni. Multe din aceste articole care ajung aici au însă alternative mult mai durabile. Fiecare articol cumpărat are potențialul de a te împiedica să cumperi altceva de-a lungul multor de ani. Dacă ne gândim de exemplu la o pereche de mănuși de lucru din cauciuc, știi că ele după o perioadă de câteva săptămâni sau luni trebuie să fie aruncate pentru că nu mai pot fi utilizate în mod real; în schimb, o pereche de mănuși de piele te poate ține ani de zile, viață ce poate fi prelungită și cu o îngrijire adecvată.
Pantofii sunt probabil cel mai bun exemplu despre modul în care calitatea primează și elimină nevoia înlocuirii constante. Indiferent de tipul de încălțăminte, știm deja că dacă materialele sunt din pânză sau cauciuc, uzura este mai rapidă. Pe de altă parte, când deții o pereche de încălțăminte din piele, ai parte și de confort și de durabilitate.
Articole și accesorii în care se merită să investești: curele, portofele, geci, rucsacuri, genți, îmbrăcăminte de protecție.
Pielea ecologică se remarcă ca un material grație durabilității, faptului că este biodegradabilă, dar și metodelor de colorare ecologice. Având elemente esențiale din piele în garderobă, poți avea ținute care trec cu ușurință testul timpului, sprijinind în același timp mediul înconjurător și reducând deșeurile. Comparativ cu moda rapidă care nu are viață lungă datorită tendințelor rapide care se succed și ajung și destul de repede în depozitele de deșeuri, accesoriile din piele sunt de lungă durată, având acel aer atemporal care depășește orice moft de moment sau orice tendință.