Ma spal pe dinti regulat, folosesc ata dentara, si cu toate astea, respiratia mea nu este ok. Ce se intampla?
Dentistul spune ca …
Majoritatea cazurilor in care respiratia este urat mirositoare este provocata de bacterii, de aceea, cand te periezi, insista si in cerul gurii, pe peretii obrajilor si pe limba, deoarece pielea retine bacteriile. Periajul trebuie facut in fiecare dimineata si seara si chiar dupa mese, daca este posibil; folosirea atei dentare este la fel, foarte utila. Trebuie sa bei si apa in timpul zilei si asta deoarece, o gura uscata contine bacterii mult mai agresive. In cazul in care nu te poti spala pe dinti dupa o anumita masa, ia o gura de apa, clateste in gura si apoi ia o guma de mestecat pentru a elimina resturile alimentare; apa de gura este iarasi foarte indicata.
Daca niciuna dintre aceste metode nu functioneaza, ar trebui sa mergi la un dentist si asta, deoarece e posibil sa fie vina cariilor sau a altor probleme dentare. Poti, de asemenea, sa-i ceri medicului sa iti recomande o apa de gura, deoarece, acestea au proprietati antibacteriene care pot omori bacteriile existente si reduce inmultirea acestora.
Doctor generalist spune ca …
Exista foarte multe medicamentatii prescrise pentru indigestii sau antibiotice, care usuca gura si provoaca halitoza; medicamentele pentru alergii sunt de asemenea recunsocute pentru asta. Astfel ca, daca vei sesiza ca ai o respiratie urat mirositoare dupa un anumit tratatment, inseamna ca acesta este cauza. Indiferent de cauza, una dintre cele mai bune remedii naturale pentru halitoza este lamaia, care stimuleaza saliva. Daca ai astfel de probleme, ar trebui sa iti pui o felie de lamaie in paharul de apa sau sa incerci sa o mananci; lamaia stimuleaza saliva.
Pe de alta parte, daca respiratia urat mirositoare este cauzata de medicamentatii si mai mult, provoaca si dureri de cap sau probleme la stomac, trebuie sa vezi un medic specialist. Respiratia traverseaza tractul gastrointestinal si caile respiratorii superioare, asa ca, pot exista si probleme in gat sau nas, cum ar fi o infectie a sinusului, in stomac sau esofag.
Nutritionistul spune ca …
Exista doua obiceiuri care afecteaza respiratia: mancarea procesata, cum ar fi prajituri sau chipsuri, care pot avea arome artificiale si alimente sarace in carbohidrati, diete bogate in grasimi. In momentul in care corpul arde mai multe grasimi, acestea la randul lor elimina cetone in saliva; ce este mai rau e faptul ca, niciun periaj dentar nu poate te poate scapa de asta.
Ceea ce te poate ajuta sunt in schimb, e o hidratare corespunzatoare, consumul de fructe proaspete, toate cu rolul de a dilua concentratia cetonelor. Citricele, pepenii, fructele de padure sunt cele mai indicate in acest caz si datorita continutul vitaminei C care ajuta in prevenirea infectiilor gingivale; merele, morcovii, telina sunt indicate datorita continutului ridicat de fibre. Pentru un efect aproape instant, consumati ceai de menta sau ceai negru, cel din urma, continand polifenoli – antioxidanti puternici care stopeaza degradarea dintilor.