Muzica … dansul … unii nu pot trai fara una sau fara alta, altii nu pot trai fara ambele. Nu ne putem imagina nicio zi fara muzica sau fara sa ne miscam catusi de putin in ritmul ei … pe langa magia lor, pe langa eforturile si sacrificiile pe care le fac cei angrenati, ele ne ofera o starea de spirit buna, optimista si au efecte benefice asupra sanatatii per total. Haideti sa vedem impreuna, care sunt ele si cum ne putem imbunatati sanatatea, facand ce ne place!
Intinde-te ca un dansator! Intinderile te ajuta sa fii mai vioaie, sa te misti si sa faci exercitii fizice fara a avea parte de leziuni, arati mai bine si esti si in forma! Pozitia ta este mai dreapta, pari mai inalta si mai supla cand muschii sunt mai flexibili.
1 Rasucire spinala de baza
Asezata pe podea, cu piciorul drept intins afara, indoaie piciorul stang si du-l peste coapsa dreapta! Ridica mana dreapta in sus, tine-o in pozitie dreapta si rasuceste-ti trunchiul spre stanga, in cautarea umarului stang.
2 Intindere laterala
Stand in picioare cu ele paralele, incruciseaza piciorul drept peste cel stang. Apoi, ridica bratul stang peste cap si atinge partea laterala a corpului din dreapta, indoind (curband) trunchiul superior in forma de C.
3 Intindere numar 4
Stai jos cu picoarele si formeaza cu ele numarul 4: piciorul stang inainte si cel drept indoit si deschis in lateral. Ridica deasupra capului bratele si misca-ti incet spatele in pozitie circulara intinzandu-te peste piciorul stang.
Creierul tau danseaza
Pentru ca dansul necesita invatare continua, decizii de luat si creativitate, el ajuta de asemenea la crearea noilor conexiuni neuronale care mentine creierul abil. Se pare de asemenea, ca ajuta la consolidarea retelelor din creier pentru a te ajuta sa te concentrezi. Un studiu publicat in England Journal of Medicine, a demonstrat ca dansul in mod regulat, reduce riscul de dementa in randul adultilor.
Petrecerile scad greutatea
Ati putea spune ‘La revedere’ benzii de alergat, mai ales ca, intr-un studiu in care cei care practicau Zumba li s-a monitorizat ritmul cardiac, s-a observat ca acestia aveau parte de miscare fizica intocmai ca antrenamente normale: mix intre miscari de intensitate mare si mica. Iar acest lucru inseamna ca poti arde astfel, mai multe calorii, comparativ cu alergatul; in plus, atunci cand simti ca faci acest lucru ca antrenament, esti tentata sa faci si mai mult.
Dansul pentru fericire
Cand dansezi, sunt activati hormonii de fericire din creier, iar cand faci acest lucru in societate, se pot lega diverse legaturi interumane, ceea ce ne aduce o stare de bine. Un studiu din 2008 care a incercat diverse exercitii pentru imbunatatirea sanatatii participantilor cardiaci, a demonstrat ca dansul a fost cel care i-a facut cei mai fericiti.