Buna, Silvia Dragomir si „Bine ai venit” in paginile revistei Famost! Cum totul are un inceput, de unde dragostea pentru moda si beauty, aceste doua mari industrii care se pare ca nu mai pot exista una fara de cealalta?
Bine v-am gasit si multumesc pentru invitatie!
Moda si beauty sunt in natura femeilor dintotdeauna, chiar daca timpurile moderne incearca sa ne faca sa credem ca suntem fie niste fiinte multitasking cu o mie de obligatii si cat mai putine drepturi, fie – extrema cealalta – ca este obligatoriu sa fim toate niste papusi Barbie.
Eu am fost fascinata de cand ma stiu de materiale textile, culori, piese vestimentare si de felul in care pareau ca se combina singure, de accesoriile de tot felul si de aproape tot ce inseamna beauty. Opinia mea este ca inseparabilitatea celor doua – moda&beauty – se datoreaza conceptului de wellness pe care il reprezinta.
Esti consultant vestimentar. Povesteste-ne despre tine si cum ai ajuns in acest punct.
Sunt Consultanta de Imagine si misiunea mea este sa ajut femeile in a-si descoperi autenticitatea si a o valorifica. Piesele vestimentare ale fiecareia sunt instrumente puternice care, folosite corect, completeaza si desavarsesc imaginea autentica.
Traim intr-o epoca a vizualului, in care ai la dispozitie aproximativ zece secunde pentru a face o prima buna impresie de care pot depinde angajarea, cariera, promovarea ta sau, de ce nu, o noua relatie.
Totul a pornit de la fiica mea, care m-a convins sa imi transform pasiunea in job si sa pot ajuta „oficial” cat mai multe femei in dificila misiune a ARTEI IMBRACATULUI.
A fi consultant vestimentar poate avea astazi diferite intelesuri/ sensuri. Ce inseamna pentru Silvia Dragomir acest lucru? Care este definita ta?
Consultanta de Imagine este, pentru mine, posibilitatea de a aduce bucurie in vietile tuturor femeilor cu care lucrez si, in aceeasi masura, in a mea. Este emotionanta reactia femeii care se crede „ratusca cea urata” si, dupa consultanta cu mine realizeaza ca este, de fapt, un splendid exemplar de „lebada”, drept urmare se place, devine increzatoare in ea insasi si de aici decurg o sumedenie de schimbari pozitive.
Actiunea propriu-zisa de „a te imbraca” este ceva ce aproape mereu are loc pe pilot automat: este normal sa porti haine care sa te acopere, sa te apere de frig, de cald, de priviri indiscrete, dar putine femei gasesc si placere in a-si purta vesmintele. Aici incepe misiunea mea: oricine vine la mine constientizeaza ce si de ce poarta, pentru a face o ARTA din A SE IMBRACA.
Ce inseamna moda pentru Silvia Dragomir?
Moda este jucaria femeilor, asa cum sunt electronicele sau masinile pentru barbati.
Moda este posibilitatea de a jongla cu stiluri, piese vestimentare, accesorii, make up, chiar daca nu in ordinea asta si chiar daca nu toate odata.
Stilul vestimentar este important pentru oricine, indiferent de scara sociala? Este aplicabil doar de la un anumit nivel sau absolut oricine ar trebui sa tina cont de anumite reguli?
Stilul vestimentar este o generalitate pe care o practicam toti, inclusiv cei/ cele care sustin ca nu sunt interesati de haine; este important pentru fiecare in alt fel si are impact asupra celor cu care venim in contact.
Este o diferenta intre stilul vestimentar – care apartine modei si cel personal – care este individual si unic, iar regulile sunt facute pentru a fi incalcate.
Piesele vestimentare, accesoriile, inclusiv bijuterii si machiaj, sunt partea vizibila a personalitatii fiecareia, ce si cat intelege fiecare sa comunice in exterior.
Mai exista reguli ale codului vestimentar astazi avand in vedere diversitatea de care ne bucuram, la care se adauga anumite granite care au fost impinse spre extrem sau chiar depasite?
Codul vestimentar exista si va continua sa existe atat timp cat vor exista meserii ca medic, preot, judecator, politist – unde uniforma este un dress code obligatoriu, dar exista si in afara acestora – marile corporatii, evenimente formale black sau white tie etc. Respectarea unui dress code depinde de multi factori, si nu intotdeauna primeaza cel personal, iar granitele depasite pot fi un fast forward al modei, de exemplu deconstructia, sau o nevoie de atentie, cum sunt transparentele.
Silvia Dragomir, prin ceea ce ofera ca informatie, face o educatie reala in domeniul modei. De unde aceasta dorinta de a educa si ce presupune munca din spatele informatiilor oferite?
Multumesc pentru aprecieri! Consider ca in lume in general si in Romania in special informatia in moda este exclusivista, ceva ce nu are voie sa fie cunoscut de „publicul consumator”, ci doar „consumat ca atare” sau, in cel mai bun caz, vanduta inconsistent, cu picatura.
M-am lovit eu insami de necunoasterea unor „chestiuni elementare” si mi-am propus sa „democratizez” moda si conceptele ei, sa le aduc la indemana femeilor, iar munca enorma din spate este o continua cercetare si creativitate.
Cat de mult conteaza bijuteriile si accesoriile intr-o tinuta? Stim ca de multe ori pot face diferenta, dar se poate si fara?
Orice conteaza intr-o tinuta, de la o cusatura pana la ce fel de colier, pantof sau cercel iti alegi, dar nu este valabil pentru toate femeile. Nu oricine accepta bijuterii, nu oricine tine cont de „detalii” ca geanta, pantofi, ochelari etc. Si da, se poate si fara – ma refer strict la bijuterii – dar trebuie sa stii sa compensezi.
Dar machiajul intr-o tinuta? Cat de important este? Ce ar trebui sa „contina” un machiaj elementar?
Machiajul depinde si el de persoana, eveniment, iar un machiaj elementar pentru un anumit tip de femeie poate consta intr-un nude – totul in nuante naturale, in timp ce pentru alta tipologie poate fi pin up, indiferent de orar. Totul este personalizat, pentru ca aici sta toata frumusetea – in individualitatea fiecarei femei, nu in incercarea de a fi copia xerox a alteia, fie ea chiar si o diva hollywoodiana.
Care sunt piesele vestimentare elementare care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba unei femei?
…