SUPER TALENTS reprezinta cea mai recenta versiune a proiectului special pe cele mai interesante talente creative ale modei globale. La aceasta editie, accentul este pus pe lumea super accesoriilor cu SUPER TALENTS. Noi tari sunt in centrul atentiei in aceasta sectiune si inca de la prima editie, SUPER confirmandu-si ADN-ul ca o platforma globala de descoperire a talentelor.
Protagonistii acestui segment pe care se concentreaza SUPER TALENTS sunt cele mai interesante talente creative din panorama modei globale si cele mai promitatoare, sofisticate marci, selectate in colaborare cu Sara Sozzani Maino de la Vogue Italia si Vogue Talents.
Scena aceastei editii este reprezentata de o selectie de sase designeri din intreaga lume care lucreaza in sectorul accesoriilor de lux si prezinta o serie de propuneri cu un continut creativ ridicat. Iata numele lor: Alighieri (Marea Britanie), Gogo Philip Studio (Italia), Helena Bajaj Larsen (Franta), Liudmila Footwear (Kuweit), Roma Narsinghani (India) si Sabry Marouf (Marea Britanie).
ALIGHIERI (Marea Britanie)
Bijuterii imperfecte, usor melancolice, fragmente singulare dintr-un cufar de comori. Universul creativ Rosh Mahtani a crescut rapid, pentru a deveni un brand de succes. Nascuta la Londra si crescuta in Zambia, cu o diploma de la Oxford, Rosh considera ca este important sa sublinieze ca nu se simte ca un designer autentic de bijuterii. Mai mult decat tehnica, creatiile ei exprima o dragoste pentru literatura, un studiu al poeziei si o pasiune pentru Dante, marele poet dupa care si-a luat numele brandului si care a inspirat o serie impresionanta de inele, cercei si coliere.
Gogo Philip Studio (Italia)
Nascut in 2018 la Milano, conceput ca un brand unisex de accesorii concepute de William Merante si Giovanni Riggio. LOOK-ul folosit, este in perspectiva: cautarea formelor contemporane este hibridizata cu tehnici artizanale mai traditionale si tehnologii de fabricatie italiene. Rezultatul este un camp deschis de formalizari, experimentare si structuri clare, unde contaminarea nu doar ca reinterpreteaza modelele proiectului, dar muta conceptul de utilizare si destinatia produsului.
Helena Bajaj Larsen (Franta)
Pentru designerul jumatate indian – jumatate norvegian, nascut si crescut la Paris – dupa obtinerea unei licente in economie si stiinte sociale si licenta in design de moda la Parsons School of Design – accentul a fost pus pe design-ul textilelor si explorarea suprafetei prin diferite medii. Ea a ales in special khadi, o panza de bumbac indiana, adesea denumita „tesatura schimbarii sociale”, datorita rolului crucial pe care l-a jucat in miscarea de independenta indiana condusa de Mahatma Gandhi. Tesaturile provin din India si sunt pictate manual, folosind coloranti de acid si pigment pe o varietate de matase si alte materiale. In paralel, Helena a inceput sa exploreze lucrarile metalice la scoala si a decis sa prezinte o colectie de bijuterii axata pe modificarile suprafetei ca parte a tezei sale.
Liudmila Footwear (Kuweit)
Un pantof in stil victorian este si senzual in acelasi timp. Acestea sunt creatiile lui Najeeba Hayat, nascuta la Londra si creatorul brandului Liudmila. De la cizme pana la glezna cu imprimeuri de leopard, la pantofi decorati cu diamante si sandale cu pompom, acesti pantofi – demni de o printesa impacheteaza un pumn care nu ar parea in afara locului de pe Drury Lane.
Roma Narsinghani (India)
Proiectele arhitecturale si accentele structurale servesc ca inspiratie pentru designerul de bijuterii care i-a transformat dragostea de a crea mestesuguri pentru uz personal intr-o eticheta conceptuala de bijuterii, care a gasit patroni fideli in maestrii cu discernamant si celebritati de asemenea, inclusiv Sonam Kapoor Ahuja. Piesele artizanale ale etichetei ating un echilibru intrigant intre forma si functie, patrimoniul si geometria jucand deseori rolul de muza. Fiecare piesa este o oda a individualitatii celui care o poarta, realizata cu migala de artizanii priceputi, din alama reciclabila.
Sabry Marouf (Marea Britanie)
Un parteneriat creativ care lucreaza articole din piele si bijuterii. Cu sediul intre Londra si Cairo, Ahmed Sabry si Daki Marouf aduc un omagiu Egiptului antic cu creatiile lor, o expresie moderna pentru un nou tip de poveste. Calatoria incepe cu Amarna, o colectie de genti cu obiecte de arta, care ofera o functionalitate adevarata. Linia de bijuterii va fi oferita in viitor atat printr-o colectie de bijuterii fine, cat si prin comenzi personalizate. Ca si comorile unui mormant regal, piesele lui Sabry Marouf abia asteapta sa fie descoperite.
Info&foto : pittimmagine.com