Blog splendida

HomeBlog splendida9 Mituri despre Produse Cosmetice
9 Mituri despre Produse Cosmetice

9 Mituri despre Produse Cosmetice

1.    Lotiunea tonica se adreseaza oricarui tip de ten
FALS- prin compozitia sa astringenta, aceasta este agresiva cu pielea, indepartand uleiurile naturale care ii asigura supletea. Ea este recomandata doar persoanelor cu ten gras sau acneic.

2.    Gradul de protectie solara este cumulativ
FALS- nu este adevarat ca, daca folosesti mai multe produse cu SPF cu valori diferite, aceste valori se aduna conform unui calcul matematic. Protectia este asigurata de produsul cu factorul cel mai ridicat.

3.    Trebuie folosita toate cosmeticele dintr-o gama
FALS- nimeni nu spune sa folosesti si demachiantul, si tonicul, si crema de zi, si crema de noapte din aceeasi gama. Dimpotriva, s-a dovedit ca diversificarea produselor poate fi mai eficienta.

4.    Crema de ochi este indispensabila
FALS- in realitate, aceasta se vinde in cantitati mici, dar la preturi mari, fara a-si justifica insa eficacitatea. E de ajuns sa folosim o crema hidratanta in jurul ochilor, nu neaparat una special destinata acestei zone sensibile.

5.    Produsele de make-up pot provoca acneea
FALS- in legislatia industriei de cosmetice este stipulat faptul ca pe eticheta trebuie facute precizari legate de gradul de toleranta al produsului care, fiind de ultima generatie, este supus unui set complet de teste, tocmai in scopul evitarii unor iritatii sau eruptii cutanate.

6.    Produsele scumpe sunt mai bune decat cele ieftine
FALS- exista produse bune sau proaste in orice categorie de pret, fiindca definitorie este lista de ingrediente, nu suma pe care o lasi in magazin.

7.    Crema anticelulitica face sa dispara aspectul de ”coaja de portocala”
FALS- pentru a disparea efectul inestetic, trebuie ajuns la cauze: dezechilibrul hormonal, alimentatia nesanatoasa sau proasta circulatie sanguina. Crema doar hidrateaza pielea, dar nu distruge grasimea.

8.    Balsamul de buze repara pielea crapata
FALS- acest produs nu face altceva decat sa catifeleze buzele, dar regenerarea va trebui grabita cu un ulei natural hidratant sau cu o crema reparatoare speciala.

9.    Dimineata nu este necesara demachierea
FALS- este nevoie ca tenul sa fie curatat si dimineata cu produse demachiante, fiindca acumuleaza sebum pe timpul noptii.

Avera Make-up Artist

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»