Detoxifiere digitala

Cu siguranta smartphone-ul este o necesitate…dar, simti ca a pus stapanire pe viata ta? Simti ca nu poti face doi pasi fara el? Inainte de toate, trebuie sa stii ca nici nu trebuie sa intrerupi abonamentul de internet si nici sa iti arunci dispozitivele digitale!

Detoxifierea digitala in 3 etape

►Pas 1
In primul rand, ar trebui sa intelegi ‘relatia’ ta cu dispozitivele digitale. Vezi daca te simti nelinistit/agitat atunci cand nu esti ‘conectat’. Ai incercat sa vezi daca te simti mai odihnit(a) a doua zi, cand nu ai mai stat pana noaptea tarziu pe dispozitivele digitale? Realizezi ca in momentul in care spui da digitalului, spui nu unei alte actiuni sau unui prietene?

►Pas 2
Deconecteaza pentru cateva ore toate dispozitivele si incearca sa faci altceva: iesi la o plimbare, intalneste-te cu un prieten, incearca o noua reteta in bucatarie! Limiteaza-ti orele petrecute in preajma dispozitivelor: de exemplu, nu iti lua smartphone-ul in pat noaptea!

►Pas 3
Fa-ti timp sa te intalnesti cu prietenii, cu cei pe care ii iubesti; in viata, ei conteaza cel mai mult! Petrece mai mult timp si bucura-te de parintii tai, implica-te in activitati de voluntariat, incearca metode cat mai variate de distragere a atentiei, metode in care tu sa fii implicat si nu tehnologia!


Trebuie sa stii!

  • 80% au afirmat ca isi tin smartphone-ul in pat noaptea, ceea ce inseamna ca Facebook-ul, mesajele si internetul sunt cu tine pana cand adormi!
  • 60% dintre persoane afirma ca stau mai mult de 4 ore conectate digital, iar principala activitate este aceea de a tine pasul cu social media!
  • 80% afirma ca isi verifica email-urile si ce s-a mai intamplat pe retelele sociale … chiar inainte de a se da jos din pat!
  • 97% afirma ca isi petrec majoritatea timpului pe Facebook !

    Daca vrei sa iti faci testul pentru a vedea cat de dependent digital esti, acceseaza GRATUIT revista Famost Editia Martie AICI!