Educatia unui model. Este necesara educatia in modeling?

Despre modelling

Educatia unui model. Este necesara educatia in modeling?

38

Iti place sa pozezi? Ai un fizic atractiv si caracteristici faciale atractive? Iti place sa te imbraci cu haine ale designerilor? Daca raspunsul este DA, atunci poate ca iti va placea ideea de a avea o cariera in modeling, dar asta nu inseamna ca o vei si avea! Pe langa avantajele de a lucra in acest domeniu, exista cerinte stricte si mai mult decat atat, modelele care defileaza si pozeaza, nu pot face acest lucru toata viata, sunt conditionate de varsta. Ideal pentru fete ar fi sa inceapa devreme – intre 15 si maxim 22 de ani, iar baietii pot incepe cariera incepand cu varsta de 18 si pana la 25 de ani.

educatie-si-formare-in-modeling

[trendmag_dropcap class=”kopa-dropcap style-2″]C[/trendmag_dropcap]hiar daca exista standarde ridicate, au mai fost exceptii in care modelele au ‘spart’ strictetea, dar acestea sunt rare. Inaltimea – in stransa legatura cu greutatea, este principala caracteristica de care se tine cont, astfel ca, daca ai o inaltime de peste 1,74 m (in cazul fetelor), ar trebui sa iei in considerare o cariera in modeling. Nu toata lumea poate deveni model profesionist, trebuie sa ai abilitati de a merge pe catwalk, caracteristici faciale potrivite (unice chiar!), trebuie sa poti purta hainele cu gratie si stil. In mai putine cuvinte, trebuie sa arati extraordinar, pentru a-ti atrage privirile si atentia asupra a ceea ce porti si expui.

In ceea ce priveste educatia unui model profesionist, nu exista vreo cerinta deosebita, atat timp cat ai inaltimea corespunzatoare, look-ul cautat si atitudinea pozitiva. Pentru o cariera in modeling, nu trebuie sa faci investitii mari, mai ales ca nimeni nu iti poate garanta succesul peste o anumita perioada de timp. Cu toate acestea, este indicat a se duce la bun sfarsit – in cazul nostru, cele 12 clase sau, daca exista posibilitatea sa fie urmate scoli sau cursuri conexe cu industria modeling-ului: designer in moda, merchandising in moda, arte, teatru. Acestea nu va garanteaza succesul ca model, dar va pot oferi multe avantaje; pe de alta parte, scouterii acorda atentie in mod deosebit fizicului si portofoliului acestora.

 

Citeste si “Greseli inerente ale unui model aflat la inceput de drum!

 

In portofoliul unui model, trebuie sa se regaseasca cele mai bune fotografii, realizarile, experienta, astfel incat, cei cu care veti lua contact, sa aiba o imagine cat mai conturata si ampla; una este sa lucrezi cu un model care se descurca natural in fata aparatului de fotografiat, si alta este sa dai indicatii unui model si sa faci “cursuri’ in direct, despre care nu se stie daca vor avea si finalitatea dorita. Asa ca, fii profesionista si creeza-ti o imagine ireprosabila, pentru a fi solicitata si a avea un traseu mai usor in cariera de modeling!

Ca model de catwalk, trebuie sa fii flexibila, eleganta, harnica, adaptabila, de incredere, amabila. E foarte important sa ai calitati de actor, pentru a putea transmite filosofia brandului si a hainei pe care o reprezinti; un model bun si profesionist, este capabil si poate da viata si personalitate oricarei haine purtate!

Alte caracteristici pe care un model fashion ar trebui sa le aiba sunt:
  • Un bun simt al stilului
  • Abilitatea de a arata bine in orice moment
  • Sa stie cum sa se imbrace in mod adecvat
  • Sa fie familiara cu diferite ipostaze
  • Sa poate exprima emotii faciale
  • O pozitie eleganta in mersul pe podium
  • Cunostinte cel putin elementare de machiaj

Am nevoie de fotografie profesionala pentru a incepe o cariera in modelling?

Comments are off this post!