Festivalul Industriilor Creative la editia cu numarul VII

Media

Festivalul Industriilor Creative la editia cu numarul VII

Festivalul International Demonstrativ De Moda Kasta Morrely Fashion Week
340

Festivalul Industriilor Creative editia cu numarul VII, s-a desfasurat in perioada 02 – 04 noiembrie 2018, la Sala Polivalenta din Iasi. Evenimentele principale gazduite de festival au fost Kasta Morrely Fashion Week si Gala Premiilor in Industriile Creative. In deschiderea festivalului un moment special dedicat Centenarului Marii Uniri a fost realizat de Fanfara Garnizoanei Iasi.

Festivalul Industriilor Creative editia a VII-a a fost oficiata de primarul Municipiului Iasi, domnul Mihai Chirica, cu un discurs-mesaj dedicat iesenilor si profesionistilor din industriile creative. Pe scena festivalului, domnul Mihai Chirica a oferit cu acest prilej Diplome de Excelenta pentru Promovarea industriilor creative iesene la nivel national si international urmatoarelor personalitati ale domeniului: Diana Alexandroae – Presedintele Asociatiei Kasta Morrely, Talida Moreli – Directorul General Kasta Morrely Fashion Week, Diana Morelli – Director de imagine Kasta Morrely Fashion Week si Ana Cristina Zacornea – Presedinte executiv EuroDEMOS.
Momentul festiv a culminat cu inmanarea Diplomei de Excelenta pentru Promovarea industriilor creative iesene la nivel national si international, Excelentei Sale Dr. Morel Bolea – Conte al Familiei Imperiale si Regale Rurikovich, personalitatea care a initiat, organizat si coordonat proiectul de cercetare Kasta Morrely ce a avut ca rezultat conceperea pentru prima data in lume a Standardului ocupational Manechin si a Standardului ocupational Organizator spectacole. Multumita acestui proiect de cercetare exista astazi Asociatia Kasta Morrely si Festivalul Industriilor Creative.

  • Suita de prezentari si spectacole de moda a acestei seri speciale din Festivalul Industriilor Creative editia cu numarul VII, a fost deschisa de respectabilul designer ELI LASLEAN. Cu peste 25 de ani de activitate in lumea fascinanta a modei, doamna Eli Laslean a creat in mod special pentru femei celebre din Romania. Aceasta realizare deosebita a fost surprinsa intr-un film aniversar emotionant realizat de regizorul Tedy Necula ce a fascinat publicul spectator in deschiderea momentului Eli Laslean.
  • Recunoscut drept cel mai bun designer roman de avangarda, GEORGE HOJBOTA a revenit pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week cu „un adevarat pelerinaj vestimentar”, conform descrierii designerului George Hojbota. In creatiile sale conceptele au oscilat armonios intre retro si futurist, urban-fantastic, arhitectural-poetic.
  • Membrii Programului de Leadership KASTA MORRELY KIDS au fascinat publicul spectator prin tinuta, naturalete si pregatire cu un moment Teatru de Moda®, specific acestui program.
  • BARBARA LANGELLOTTI ATELIER a fost prezenta din nou pe podiumul festivalului cu o colectie deosebita de rochii de mireasa, ce s-a bucurat de aprecierea publicului spectator prin linia distinsa, materiale si lucratura deosebit de migaloasa. Finalul prezentarii a culminat cu o rochie de mireasa in culoarea neagra, purtata de Diana Morelli, care a atras aplauzele generoase ale publicului.
  • Designerul MIHAELA ANDRONIC s-a distins prin creatii rafinate si sofisticate, cu vizibile influente glamour, care au adus in prim plan gratia si eleganta innobilate de o calitate exceptionala a executiei si finisajelor.
  • Studentii Geanina Ciobanu, Monica Morosan si Bianca Rusu, sub indrumarea doamnelor conferentiar univ. Cornelia Brustureanu si lector univ. Cristina Hirtescu, din cadrul UNIVERSITATII NATIONALE DE ARTE DIN IASI, au incantat publicul spectator cu o colectie simbol, Dragaika. Aceasta colectie a evocat intr-un mod special sarbatoarea populara inchinata coacerii holdelor.
  • Prezent pentru prima data in Romania, designerul HANADI ABBOUND din LIBAN a prezentat o colectie de festival international cu rochii din materiale pretioase, scumpe si rare, inspirata din mondenitatea tarii sale.
  • Designerul roman FLORIN DOBRE a incheiat seara de festival cu prezentarea colectiei simbol ,,#REZIST (in) Romania 100”, ce are ca laitmotiv anul centenarului pe care-l traverseaza tara noastra.

Ca indemn al unui gand, imi doresc ca oamenii din tara mea sa invete sa iubeasca romaneste si romanul care construieste. Deci iubiti-ne si dati mai departe! La multi ani, Romania! La multi ani, romani!,

mai spune Florin Dobre.

Organizatori si parteneri principali: Asociatia Kasta Morrely, Compania BETTY ICE si Primaria Municipiului Iasi.
www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek

Comments are off this post!