Florentina Opris in dialog cu Daniela Sala

Florentina Opris si-a facut debutul in televiziune in anul 1996 si este una dintre cele mai apreciate si longevive prezentatoare TV din Romania.

Florentina Opris si-a facut debutul in televiziune in anul 1996 si este una dintre cele mai apreciate si longevive prezentatoare TV din Romania. Este ambasadoarea unui stil de viata sanatos pe care il promoveaza cu ardoare atat in cartile ei, cat si in cadrul emisiunii pe care o realizeaza.

Florentina Opris este presedintele asociatiei “Pentru O Viata Sanatoasa” din anul 2008 pana in prezent. Datorita activitatii sale din asociatie, a primit titlul de “Femeia anului in Romania” in 2010; ea este realizatoarea emisiunii “Sport, Dieta & O Vedeta” difuzata in fiecare sambata la Kanal D.

Buna ziua si bine ai venit in paginile Revistei Famost!
La ce varsta ai inceput sa activezi in acest domeniu? A fost greu sa te faci remarcata?

La 20 de ani am inceput sa activez ca mentor in miscare iar la 28 de ani am inceput sa fac televiziune si radio!
Nu mi-am dorit sa ma fac remarcata, cat mi-am dorit sa transmit oamenilor sa aiba grija de ei, in felul acesta ei au reactionat foarte bine la mesaj si asa a venit si popularitatea!

Ce amintiri ai de la inceputul carierei tale?
Imi amintesc cat de entuziasta eram atunci si cat de increzatoare eram in proiectele mele! O amintire pregnanta este cum am inceput sa filmez prima emisiune in zapada, in muntii Semenic, la – 12 grade iar eu eram in echipament sportiv compus din maiou si colanti 😊!

A avut Florentina Opris un idol?
Da, pe Jane Fonda! O admir si acum din punct de vedere fizic si profesional!

Care a fost cel mai fericit moment din cariera ta? Povesteste-ne cateva amanunte!
Au fost enorm de multe momente fericite! Cel mai fericit a fost atunci cand mi-am indeplinit visul, de a face televiziune nationala, atunci cand nimeni nu gandea un program inspre viata sanatoasa!

Care a fost cel mai trist moment din cariera ta?
Cel mai trist moment a fost atunci cand am prezentat proiectul unei televiziuni nationale si a venit un raspuns negativ … ! Imi aduc aminte ca am iesit din birou plangand. Atunci am avut tendinta de a ma resemna, doar ca dupa o zi, eram din nou cu zambetul pe buze si lucrurile s-au intamplat intr-un mod pozitiv!

Au fost momente in care ai vrut sa renunti la aceasta cariera?
Nu.

Ai accepta sa moderezi un format de televiziune in care nu crezi sau care sa consideri ca nu rezoneaza cu tine?
Viata mea este un lung sir de proiecte, fiecare proiect a facut parte din misiunea mea si credinta in ceea ce fac! Cu siguranta, a te duce intr-un alt proiect, este pentru mine cumva, iesirea din drumul vietii iar eu imi doresc sa raman pe acelasi drum!

Florentina Opris este presedintele asociatiei “Pentru O Viata Sanatoasa” din anul 2008 pana in prezent.
O cariera de 25 de ani!

Ce inseamna aceasta cariera pentru Florentina Opris?
Consider ca fiecare avem o misiune pe Pamant! Cariera pentru mine este clar misiunea pentru care eu sunt aici si acum! Stiu ca atunci cand lucrurile se leaga ca intr-un puzzle, esti in misiunea ta!

A fost greu sa te mentii in topul preferintelor?
A venit de la sine, mentinerea in top. Asta pentru ca lumea este din ce in mai deschisa, in a aplica un stil de viata sanatos si mai constienta de informatiile pe care eu le furnizez in emisiunea mea “Sport, Dieta & O Vedeta”, difuzata in fiecare sambata la ora 11:00, pe Kanal D!

Care sunt ingredientele succesului in acest domeniu?
Cand tu esti un exemplu, cand esti consecvent in ce spui si ce faci, cand ai noroc de la Dumnezeu si cand studiezi pentru asta, drumurile duc spre SUCCES!

Povesteste-ne mai multe despre emisiunea moderata de tine, “Sport, dieta & o vedeta” … !
Este o emisiune pe gustul meu si al multor telespectatori! O idee venita de acum 20 de ani, in care am vrut sa scot in evidenta miscarea si rolul ei, alimentatia echilibrata si preventia! Vedetele venite langa mine, dau exemplu si ele prin ceea ce fac, pregatim dintr-o reteta normala o reteta sanatoasa si cel mai important lucru este ca in fiecare sambata poti sa deschizi televizorul la ora 11:00 pe Kanal D si sigur gasesti informatii despre un stil de viata sanatos!

Ai publicat o teza de doctorat in nutritie, sport si terapii alternative. Ne poti da cateva secrete din continutul tezei?
Teza de doctorat contine multe capitole legate de sport, alimentatie si terapii alternative dar si un studiu foarte amplu, timp de 3 ani facut! Ca si un secret pot spune, ca mintea si sufletul, ne influenteaza stilul de viata, tocmai de aceea secretul este sa ai o minte sanatoasa si un suflet echilibrat!

Ce sfaturi ai pentru persoanele care vor sa paseasca in acest domeniu?
Televiziunea nu este doar despre reflectoare si cameramani! Este dorinta de a transmite informatiile pe care le crezi si le aplici, este munca multa depusa, este atitudine, este misiune si autenticitate, este continut si daruire! Dincolo de ecran, telespectatorul simte ceea ce esti! Daca toate lucrurile acestea exista, atunci succesul este garantat!

Cat de importante consideri ca sunt imaginea si stilul vestimentar pentru o persoana publica?

Interviul integral cu Florentina Opris, il gasiti in revista Famost – editia noiembrie 2021 AICI!