Frumusetea subtila in tendinte

Frumusetea subtila este specifica sezonului 2019 2020, dedicat frumusetii naturale, fara a atrage atentia. Ce putem lua de aici, vedem in continuare ...

Frumusetea subtila este specifica sezonului 2019 2020, dedicat frumusetii naturale, fara a atrage atentia. Ce putem lua de aici, vedem in continuare …


Fii reala!

Intreg sezonul toamna iarna 2019 2020 sustine frumusetea subtila, discretia, atat in privinta parului, cat si a machiajului. Nu ai nevoie in acest sezon de anumite forme de deghizare, ci de un aspect natural! Multe fete au trasaturi frumoase, care nu au nevoie decat sa fie scoase in evidenta, printr-un aspect cizelat si o ingrijire, in general, elementara.
Urmarind tendintele sezonului toamna iarna 2019-2020, au fost vazute modele care aveau parul dat in spate, dupa urechi, insotit de un machiaj de culoarea ciocolatei; s-au remarcat tendintele in machiaj de ‘machiaj ramas’, observandu-se o atentie sporita data doar pielii propriu zise si doar o atingere de machiaj. S-a adus in atentie termenul de “machiaj 10%”, explicatia fiind aceea ca s-a facut doar 10 procente din intreg machiajul. In ceea ce priveste ingrijirea sprancenelor, acestea au fost periate pe linia lor naturala, folosindu-se cerneala translucida, pielea ramanand la fel.

Buze abia atinse

Subtil este cuvantul care descrie modul in care s-au folosit nuantele pe buze, doar ca trebuie sa folosesti culori care iti dau incredere, nuanta ideala fiind “buzele tale, dar mai bine”. Au fost vazute nuante de roz transparente, au fost folosite doua culori de rosu pentru un aspect de umbra care se pierd spre linia buzelor. Ideea principala aici, este de a perfectiona un aspect care pare perfect si usor de facut, doar ca necesita efort mai mult la inceput.

Piele supernaturala

O stralucire post faciala este ceea ce au facut multi make-up artisti, mergand pe masaje faciale facute modelelor pe pielea obosita inainte de prezentare. Efectul a fost unul de stralucire din interior spre exterior, necesitatea machiajului de dupa, fiind una minima. S-au folosit chiar si role din cuart, perfecte pentru un aspect pal al tenului, revigorarea pielii facandu-se in mod natural. Drenajul limfatic a fost si el in centrul atentiei.

Unghii curate

Unghii taiate si ingrijite spre perfectiune, cam la asta se refera sezonul 2019 2020 in privinta unghiilor, alaturi de o pata de culoare. Au fost vazute nuante nude de lapte cu accente perlate, nuante de roz exact ca blush-ul pentru a fi in armonie totala; rosul se regaseste foarte putin si are rolul de a scoate in evidenta alte aspecte subtile.

Par odihnit

Multe din modelele care au prezentat in acest sezon, aveau parul ca de casmir sau ceva foarte foarte scump, dupa cum au afirmat cei care au fost implicati. Iar un astfel de “feeling” este ultima tendinta de lux, atunci cand vorbim de ingrijirea/ aranjarea parului.
Toate cuvintele care reprezinta caracteristici ravnite in cazul parului: stralucire, prospetime, volum, miscare, s-au regasit in acest sezon, in timp ce textura naturala a fost prezenta peste tot. Un mod de aranjat al parului natural si cu aspect luxuriant, pe scurt: frumusetea subtila!

Sprancenele

Acestea trebuie sa fie naturale, frumos arcuite si smulse doar acolo unde este neaparat necesar. Bine, asta nu inseamna ca trebuiesc lasate la voia intamplarii sau neintretinute. Ele trebuiesc periate, “umplute” acolo unde este necesar dar fara a le supraincarca; au fost vazute astfel de LOOK-uri, in care sprancenele stateau peste ochi, dar fara a pune stapanire in vreun fel pe aspectul per total.