Grija pentru sanatate. Lucruri esentiale de cunoscut

Grija pentru sanatate trebuie sa existe din partea fiecaruia dintre noi in fiecare zi, in fiecare moment/

Grija pentru sanatate trebuie sa existe din partea fiecaruia dintre noi in fiecare zi, in fiecare moment, pentru ca de obicei, nu facem mai nimic in aceasta privinta pana cand nu incepem sa avem probleme si cum prevenirea este de preferat in locul tratarii, incearca sa ai grija de ea!

Ochii

Cu ochii nu doar vezi si te bucuri de miracolele vietii, dar ele iti pot indica si anumite probleme de sanatate, Ochii prea proeminenti de exemplu, pot fi un semn al dezechilibrului glandei tiroide, albul de la ochi daca are o nuanta galbuie inseamna ca ai probleme cu ficatul, alaturi de alte semnale care fac ca grija pentru santate sa fie in prim planul preocuparilor tale. Daca analizezi culoarea pleoapei interioare inferioare si este altfel decat o stiai, poate fi un semn al deficitului de fier, o problema des intalnita in randul femeilor si care trebuie testata suplimentar.

Pleoapele cazute afecteaza ambii ochi, aceasta putand indica o afectiune autoimuna care necesita tratament. Ochii uscati pot fi astfel din cauza mediului inconjurator, dar poate fi un semn al unor boli autoimune care afecteaza glandele lacrimale, glandele salivare si articulatiile.

Gura

Sanatatea orala este extrem de importanta, iar in cazul in care nu-i oferi atentie – periaj de doua ori pe zi, anumite probleme isi pot face simtita prezenta destul de devreme. Anumite ulceratii aftoase pot aparea in timpul racelii sau a gripei, dar daca ele nu se vindeca intr-un timp rezonabil sau daca sunt recurente, acesta poate fi un semn de avertizare a mai multor probleme grave, cum ar fi inflamatia intestinelor sau ceva din zona respectiva. Este indicat sa mergi la medicul stomatolog, care poate detecta astfel de semne ale refluxului acid.

Pielea

In general este bine sa verifici alunitele si eruptiile cutanate. O eruptie vezicala care provoaca mancarimi poate fi un semn al bolii celiace, ce are legatura cu glutenul. Daca ambele palme sunt mai rosii decat de obicei, acest lucru poate insemna un consum mai mare de alcool sau poate fi un semn al afectiunilor hepatice. Unghiile palide sau cu nuante albastre pot indica un deficit de fier sau un nivel scazut de sange. Unghiile fragile sunt astfel, datorita nivelurilor scazute de calciu, magneziu, zinc, vitamina B, acid folic.
Masurarea taliei

O verificare simpla a circumferintei taliei poate fi indicativa pentru potentialele probleme de inima sau posibil diabet, care la randul sau poate indica o problema a ficatului, ce poate avea prea multa grasime. Pentru femei, orice masura depaseste 88 cm este un semn de avertizare, in timp ce pentru barbati, 102 cm este cifra indicatoare. Talia se masoara in partea superioara a osului soldului, in general, in linie cu buricul si nu foarte strans.

Scaunele

Cam nimeni nu prea discuta despre asta, dar este o functie naturala si cand functioneaza bine, reprezinta un semnal satisfacator al procesului digestiv; in plus, grija pentru santate trebuie sa existe in toate privintele. Dar, exista anumite semne indicative care iti arata daca sunt probleme cu intestinele cand iti vizualizezi scaunul. Daca exista vreo abatere care persista din ceea ce cunoastem despre scaune ca fiind normale, ar trebui sa mergem la medic. Culoarea poate indica sangerare interioara, daca este neagra si lipicioasa, burgunda sau de un rosu aprins. Un scaun palid, albicios, poate insemna probleme cu pancreasul, iar scaunele spumoase, grase, pot indica o digestie grasa. Timpul dedicat defecarii ar trebuie sa fie de aproximativ 15 minute, multiplele impingeri putand sugera o constipatie sau probleme musculare pelviene. Daca ai senzatia deasa ca nu ai terminat complet, acest lucru este un semn ca trebuie o vizita la medic.