Ingrijirea de sine este egala cu dragostea de sine

Ingrijirea de sine a explodat in popularitate conform cautarilor pe internet, mai ales odata cu inceperea perioadei de pandemie.

Ingrijirea de sine a explodat in popularitate conform cautarilor pe internet, mai ales odata cu inceperea perioadei de pandemie. Ingrijirea de sine poate fi definita ca fiind ascultarea interiorului propriu si raspunsul tau cu cea mai mare dragoste. Auto-ingrijirea ar trebui sa fie integrata in fiecare aspect al vietii tale, fiind un proces continuu de conversatie interna. Trebuie sa iti pui intrebari de genul : “De ce anume am nevoie acum? Cum pot face posibila aceasta cerere cu dragoste?”.

Exista programe si concepte care pot elimina burnout-ul, ajutand oamenii sa construiasca practici de auto-ingrijire cu ajutorul celor 5 dimensiuni ale bunastarii: fizic, energetic, mental/ emotional, intelepciune, fericire.

Un mod foarte simplu de ingrijire poate fi mersul pe bicicleta in natura si baile cu sare Epsom, bai care sunt foarte simple de realizat, dar si foarte eficiente in vindecare. Tensiunea dispare simtind, iar muschii se elibereaza de tensiune si emotiile negative.

Exista trei etape elementare despre ingrijirea de sine …

  1. Gaseste activitatea de auto ingrijire-proprie! Una dintre cele mai mari conceptii gresite despre ingrijirea de sine este aceea ca anumite persoane o asociaza cu un set specific de sarcini. Trebuie sa incerci practicile care suna interesante pentru tine, iar daca esti bine cu ele, mergi in continuare impreuna! In caz contrar, renunta la ele cu dragoste si intelegere!
  2. Normalizeaza ingrijirea de sine! Intreaba-ti prietenii ce inseamna pentru ei aceasta, cum o vad … acest lucru te va ajuta sa iti gasesti propriile idei si sa identifici ce este mai bine pentru tine.
  3. Fii prezenta! Cand chiar esti cu totul acolo, vei identifica ganduri, senzatii, emotii, pe care de altfel, le-ai putea “rata”. Pe langa acest lucru, de a fi prezent, este foarte bine sa-ti schimbi rutina de ingrijire care sa reflecte intr-adevar nevoile tale actuale. Ceea ce te-a facut sa te simti bine in trecut sau acum doua luni, e posibil sa nu fie ceea ce iti trebuie in prezent, asa ca, respecta-ti nevoile acum!