Lista filme James Bond – Agent 007 din toate timpurile

Media

Lista filme James Bond – Agent 007 din toate timpurile

444

Fara indoiala, filmele din seria James Bond – Agentul 007 sunt foarte populare, au rezistat in timp si s-au ridicat de fiecare data la inaltimea asteptarilor. Nu este de mirare ca si bugetele au crescut exponential de la 1.200.000 $ pentru James Bond – Dr. No si pana la 230 milioane dolari pentru Skyfall si Quantum of Solace (ambele aceiasi suma). Iata mai jos, lista filmelor James Bond – Agent 007, in ordine cronologica.

 

#1 James Bond – Dr. No, 1962

Dr. No a fost primul film al Agentului 007; James Bond (Sean Connery) este trimis in Jamaica sa investigheze moartea agentului M16 John Strangways; fata Bond este Ursula Andress.

#2 James Bond – from Rusia with Love, 1963

Cand M16 are sansa sa puna mana pe decoderul Lektor, Bond (Sean Connery) este trimis in Turcia sa o seduca pe frumoasa Tatiana si sa aduca inapoi masina; fata Bond este Daniela Bianchi.

#3 James Bond – Goldfinger, 1964

Banca Angliei a detectat o scurgere de aur din tara – neautorizata, iar James Bond (Sean Connery) este trimis sa investigheze; fata Bond este Honor Blackman.

#4 James Bond – Thunderball, 1965

Sunt furate doua focoase nucleare de catre numarul 2 din SPECTRE, iar Bond (Sean Connery) este trimis in Bahamas sa investigheze; fata Bond este Claudine Auger.

#5 James Bond – You Only Live Twice, 1967

Ernst Stavro Blofeld deturneaza navete spatiale americane si rusesti, in incercarea de a incepe un razboi intre cele doua natiuni, iar Bond (Sean Connery) este trimis in Japonia sa investigheze; fata Bond este Akiko Wakabayashi.

#6 James Bond – On Her Majesty’s Secret Service, 1969

Bond (George Lazenby) il salveaza pe Tracy Di Vicenzo si este adus sub amenintare cu arma, sa se intalneasca cu tata sau – Marc-Ange Draco, seful uneia dintre cele mai mari organizatii criminale din Europa; fata Bond este Dianna Rigg.

#7 James Bond – Diamonds Are Forever, 1971

Bond (Sean Connory) se intoarce pentru o vanatoare intr-un ritm rapid prin intermediul unei retele de contrabanda cu diamante; fata Bond – Jill St. John.

#8 James Bond – Live and Let Die, 1973

Cativa agenti britanici sunt omorati intr-o scurta perioada de timp, in timpul supravegherii de rutina a dictatorului Dr. Kananga, iar Bond (Roger Moore) este trimis la New York; fata Bond este Jane Seymour.

#9 James Bond – The Man with the Golden Gun, 1974

Francesco Scaramanga – un hitman de temut, este banuit ca il va asasina pe agentul 007, asa ca Bond (Roger Moore) este trimis sa-l gaseasca primul; fata Bond este Britt Ekland.

#10 James Bond – The Spy Who Loved Me, 1977

Submarinele de origine britanica si rusa au fost deturnate, cele doua tari se reunesc si ii trimit pe agentul 007 (Roger Moore) si agentul rus Anya Amasova (Barbara Bach) sa fure un microfilm si sa investigheze.

#11 James Bond – Moonraker, 1979

Hugo Drax imprumuta catre M16 o naveta spatiala, deturnata in aer; Bond (Roger Moore) este trimis sa investigheze Drax, sub pretextul scuzelor oficiale; fata Bond – Lois Chiles.

#12 James Bond – For Your Eyes Only, 1981

O nava continand ATAC (Automatic Targeting Attack Communicator) care poate controla atacurile cu rachete balistice este scufundata, iar agentul 007 (Roger Moore) este trimis pentru a prelua ATAC, inainte sa o faca rusii; fata Bond este Carole Bouquet.

#13 James Bond – Octopussy, 1983

Agentul 009 este injunghiat la Ambasada britanica la Berlin si este gasit tinand un ou Faberge fals; Bond (Roger Moore) este trimis sa investigheze; femeia Bond – Maud Adams.

#14 James Bond – A View To A Kill, 1985

Bond (Roger Moore) investigheaza un scandal in cursele de cai si ajunge la Max Zorin, un industrialist excentric care planuieste sa distruga Sillicon Valley; fata Bond este Tanya Roberts.

#15 James Bond – The Living Daylights, 1987

Agentul 007 (Timothy Dalton) are misiunea de a-l proteja pe Georgi Koskov – un Ex ofiter KGB dezertor. Koskov scapa in timpul unei pauze de la sala de concert din Bratislava si trebuie sa fie protejat de un lunetist din KGB; fata Bond – Maryam d`Abo.

#16 James Bond – Licence to Kill, 1989

Bond (Timothy Dalton) si Felix leiter il prind pe lordul drogurilor – Franz Sanchez in timpul unui raid in Miami, dar cel din urma scapa dupa miturirea unui agent DEA; fata Bond – Carey Lowell.

#17 James Bond – Goldeneye, 1995

Xenia Onatopp si colonelul Ourumov deturneaza un elicopter special care este imun pulsurilor electromagnetice, apoi merg intr-un buncar sovietic care este baza de control al armelor satelit Goldeneye. Bond (Pierce Brossman) este trimis sa investigheze atacul; fata Bond este Famke Janssen.

#18 James Bond – Tomorrow Never Dies, 1997

Mogulul media Elliot Carver planuieste sa utilizeze un encoder furat, pentru a incepe un razboi intre China si Regatul Unit, si de a stimula rating-ul retelei sale de cablu. Bond (Pierce Brossman) trebuie sa se lupte cu Carver; fata Bond – Teri Hatcher.

#19 James Bond – The World is Not Enough, 1999

Renard – un terorist care nu simte nicio durere si muribund datorita unui glont din creierul sau, il asasineaza pe miliardarul Robert King. Bond (Pierce Brossman) trebuie sa-i protejeze fiica; fata Bond – Denise Richards.

#20 James Bond – Die Another Day, 2002

Bond (Pierce Brossman) este tradat in timpul unei misiuni in Coreea de Nord, capturat si torturat timp de 14 luni. Dupa ce nu s-a descoperit nimic, Bond devine moneda de schimb cu un terorist; fata Bond – Halle Berry.

#21 James Bond – Casino Royale, 2006

Pentru a-si recupera statutul de 007, Bond (Daniel Craig) ucide doi agenti inamici; el trebuie sa castige un joc de poker impotriva finantatorului terorist Le Chiffre ; fata Bond – Eva Green.

#22 James Bond – Quantum of Solace, 2009

Bond (Daniel Craig) are misiunea de a-l elimina pe Dominic Green, un bogat om de afaceri, care incearca sa controleze alimentarea cu apa in Bolivia pentru a stoarce guvernul; fata Bond – Olga Kurlyenko.

#21 James Bond – Skyfall, 2012

Loialitatea agentului 007 (Daniel Craig) este testata, trecutul sau revenind si bantuindu-l. Cum MI6 este sub atac, Bond trebuie sa urmareasca si sa distruga amenintarea, indiferent de costuri; fata Bond – Berenice Marlohe.

#22 James Bond – Spectre, 2015

Un mesaj criptic apartinand trecutului agentului 007 (Daniel Craig), il trimite pe acesta pe un traseu pentru a decoperi o organizatie ciudata, in timp ce M se lupa politic pentru a tine acest serviciu secret; fata Bond – Lea Seydoux.

 

Stii cine i-a facut costumele lui Daniel Craig din ultimul film James Bond Spectre? Afla aici!

Comments are off this post!