Poveste cu Parfum Literar – Pôeme by Lancôme

Shopping

Poveste cu Parfum Literar – Pôeme by Lancôme

49

Intr-o gradina plina de flori, pe o bancheta, sta deschisa o carte de poezii, uitata in graba de femeia plecata sa se intalneasca cu barbatul iubit. Culoare, poezie, armonie muzicala, toate invaluite in superbul miros al florilor imbobocite din gradina de vis. Pe scurt, romantismul in stare pura.
Acesta este Parfumul Pôeme – minunea romantica creata in 1995 de catre Jaques Cavallier, maestrul parfumer al casei Lancôme. Inmiresmata oda a acestui parfum, debuteaza in notele de varf cu imbatatorul miros de datura – floarea ingerilor si cu fragilitatea atat de rarilor maci albastri himalaieni, o imbinare singulara de atractii opuse, de infocare si delicatete.
Iar acestei combinatii Pôeme, vin sa i se alature aromele de coacaze negre, prune, mandarine, piersici, narcisa si bergamota. Notelor de mijloc Ii se adauga floarea de portocal, frezie, iasomie, floare de vanilie, tuberoza si trandafir, heliotrop si ylang-ylang, desavarsite in final cu notele de baza date de ambra, mosc, floarea de portocal, boabele de tonka, cedrul si vanilie, ceea ce confera parfumului Pôeme nota sa distincta de senzualitate, o mare persistenta si un lirism extrem de romantic.
Creatorul parfumului Pôeme – Jaques Cavallier, atunci cand l-a lansat pe piata, a marturisit ca sursa sa de inspiratie a fost cea care in literatura franceza si nu numai, a purtat numele de George Sand – pe numele ei adevarat: Amantine Aurore Dupin – baroana Dudevant (1804-1876), a carei creatie literara si mai ales viata tumultoasa, corespunde cel mai bine idealului de romantism, exprimat atat de bine de Pôeme.
Povestea din spatele parfumului Pôeme este data de minunatul “trio amoros” – literar si muzical, dar si  de furtunoasele relatii de iubire dintre George Sand cu poetul la fel de celebru ca si ea, Alfred de Musset – pe de o parte si cea dintre faimoasa scriitoare si nu mai putin celebrul Frederic Chopin, pe de cealalta parte. Un “ménage a trois” cu nabadai, cu izbucniri pasionale, dar si momente delicate pline de lirism dat de creatia literara si cea muzicala si care exprima in cel mai minunat mod posibil, temperamentul celei care a iubit si a fost iubita de cei doi barbati, parasindu-l pe primul in favoarea celui de-al doilea… lasandu-l pe al doilea in favoarea celui dintai, cu certuri violente si cu impacari pline de pasiune, emotie si inspiratie creatoare.
Firea extravaganta si lipsita de prejudecati, impletita in acelasi timp cu delicatetea romantica a femeii sensibile si delicate, asa cum a fost si scriitoarea George Sand, este redata in cel mai subtil mod de catre parfumul Pôeme – un parfum al femeilor care sunt pline de caracter, personalitate si independente, dar care in adancul sufletului lor au caldura, senzualitatea, eleganta si complexitatea sentimentelor nobile pline de tandrete, poezie  si romantism.

Nusha Davilla

Your email address will not be published. Required fields are marked *