Printre blogurile de moda din Romania cu Fabulous Muses

Sa nu uitam ca fetele de la Fabulous Muses au fost primele bloggerite din Romania care au aparut pe coperta unei reviste glossy.

t e x t : Avera Makeup Artist


Pe principiul mix&match, iata cum o blonda si o bruneta au reusit sa faca din pasiunea lor un business de succes, care le-a consacrat pe piata internationala. Sa nu uitam ca fetele de la Fabulous Muses au fost primele bloggerite din Romania care au aparut pe coperta unei reviste glossy, Cosmopolitan, asta dupa ce au fost remarcate de fotografi redutabili de street style.

Daca arunci o privire pe www.fabulousmuses.com (desi e greu de crezuta ca, daca esti fashion addicted, nu ai facut-o pana acum), nu te vei abtine sa nu le invidiezi pe Diana Enciu si Alina Tanasa. Haine de la case celebre, destinatii sau locatii exclusiviste, fotografii exceptionale, yoga, intalniri cu designeri consacrati, invitatii la showuri internationale de moda si alte evenimente, contracte – iata, practic, toate ingredientele unei vieti palpitante ce se apropie de perfectiune. Si totusi, unde se termina povestea sedintei fotografice si unde continua existenta lor, fara blitz-uri si pozitii atent studiate? Uneori si lor le este greu sa le delimiteze…

Fetele recunosc faptul ca sunt destul de usor catalogate drept persoane inaccesibile, arogante, insa ne asigura ca aceasta este doar imaginea pe care trebuie sa o afiseze in materialele pe care le realizeaza, in spiritul profesionalismului si al seriozitatii care le caracterizeaza. Este evident ca ceea ce fac este un job full-time, motiv pentru care este oarecum dificil sa faci distinctia intre omul in carne si oase si personajul cerut de circumstante, din ratiuni artistice. Fiindca au fost remarcate de agentiile si revistele cunoscute pe plan mondial, au mare grija de ceea ce se spune despre ele, acest lucru confirmand, o data in plus, nevoia de a avea o echipa formata din oameni extrem de priceputi, care sa le asigure aparitiile ireprosabile. Vorbim aici de o intreaga industrie alcatuita din asistenti, fotografi, make-up artisti, editori de text si imagine.

Faptul ca exista de mult timp pe segmentul de style nu reprezinta o garantie si, tocmai de aceea, cauta sa se reinventeze in permanenta, pentru a veni cu un continut de calitate, care sa inspire. Chiar daca au demonstrat tot ce aveau de demonstrat si acum ar putea doar sa se bucure de statutul obtinut prin munca in echipa, fetele savureaza in continuare provocarile acestei vieti in care nicio zi nu seamana cu cealalta, in care nu exista monotonie sau activitati repetitive. Dimpotriva, ele iau intotdeauna contact cu oameni si idei noi, cu locuri cuceritoare, simt pulsul modei de aproape, evalueaza colectii si designeri, apoi aleg. E un privilegiu obtinut dupa ani de efort sustinut, cu zile de lucru care se puteau intinde si la 12 ore, in ciuda faptului ca cei mai multi considera ca a fi blogger de moda nu inseamna nimic altceva decat a te imbraca frumos si a sta la poze. Dar nu este asa! Cele doua prietene isi asuma autenticitatea de fiecare data cand li se impune un rol, pentru care pun la bataie toate resursele, chiar daca asta presupune un program prelungit care le tine departe de cei dragi.

De la partenere de afaceri: Fabulous PR&Events, Absolutely Fabulous Fashion&Vintage Fair, la prietene foarte apropiate, drumul nu a fost nici lung, nici greu, pentru ca le-a unit pasiunea pentru frumos, creativitatea, nevoia de a fi originale, rabdarea de a lasa ca lucrurile sa se aseze de la sine. De altfel, povestea lor e asemanatoare: de mici, au fost fascinate de tot ce inseamna moda, gustul estetic fiind transmis mai ales pe linie materna, fapt dovedit si de fotografiile cu bunicile sau mamele, pe care spun ca le privesc mereu cu mare drag si pe care le pastreaza drept marturii ale perpetuarii pasiunii lor. In fond, cine o cunoaste pe mama Dianei, Eugenia Enciu, celebra manechina a anilor 80-90 la casa de moda a Zinei Dumitrescu, intelege cum functioneaza genetica, in cazul ei.

In ceea ce priveste preferintele vestimentare, fetele au cateva repere pe care nu le abandoneaza, oricat de multa variatie ar cunoaste stilul lor: melanjul masculin-feminin, accesoriile statement ori vintage, piese suprapuse, tocuri. LOOK-ul cu care spun ele ca nu poti da gres niciodata este alcatuit dintr-o camasa alba oversized si o pereche de jeans.
Nu putem decat sa ne consideram norocosi ca muzele fabuloase sunt ale noastre, ca ne inspira (ca doar aceasta este menirea oricarei muze), ca ne fac o imagine buna peste hotare si, nu in ultimul rand, ca ne demonstreaza ca povestea cu acele contrarii care se atrag chiar are un sambure de adevar. O dovedesc o blonda si o bruneta de nota 10!