Un partener mai bun. Cum poti sa faci asta?

A fi un partener mai bun dupa luni de stat impreuna, mancat, respirat impreuna, invartit in jurul locuintei, este o sarcina destul de dificila.

A fi un partener mai bun dupa luni de stat impreuna, mancat, respirat impreuna, invartit in jurul locuintei, este o sarcina destul de dificila, nu imposibila, doar ca exista posibilitatea ca tu si partenerul de viata sa va simtiti mai mult ca niste colegi de camera si mai putin iubiti.

Intimitatea sexuala si emotionala este exact ce are nevoie o relatie pentru a te simti conectata cu cealalta persoana. Este modalitatea in care masuram daca suntem intr-o situatie satisfacatoare. Fara aceasta intimitate, te poti simti singur, neacceptat, neconectat la relatie, fara scanteie in privinta vietii sexuale.
Este o reactie normala sa experimentezi un flux si reflux mai ales ca 2020 a fost un an dificil, iar atunci cand esti stresat, corpul tau isi concentreaza toata energia pentru a face fata amenintarii, inchizand toata energia, inclusiv cea de la creier. Creierul este o zona erogena si fara a avea capacitatea de a accesa instrumentele specifice intimitatii, dorinta si nevoia sexuala, abilitatea de a functiona cu partenerul intr-un mod iubitor, zboara.

Intimitatea emotionala puternica este cruciala sanatatii mentale, deoarece, ea ne face sa ne simtim in siguranta cand suntem stresati. Mai mult decat atat, conform studiilor desfasurate de-a lungul anilor, lipsa intimitatii reprezinta una din principalele cauze de divort.

De regula, intr-o relatie de cuplu dintre un barbat si o femeie, barbatul este cel care initiaza sexul ca modalitate de a crea si a se simti emotional conectat. Dar, daca femeia nu simte acea legatura, nu va dori sa fie vulnerabila fizic, ceea ce duce automat la o degradare treptata a relatiei si se ajunge ca fiecare sa se simta singur, de aici sansele de a fi un partener mai bun se pot reduce drastic.

Pentru a nu se ajunge aici, incearca sa iti normalizezi relatia si sexualitatea, iar intimitatea isi va urma cursul si va reintra si ea in normalitate. Iar unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a relua si consolida relatia este sa gasiti solutii prin conversatii, comunicarea sincera fiind esentiala si in aceasta privinta. Si de multe ori trebuie doar sa asculti, solutiile fiind poate mai simple decat te astepti si ori de cate ori ai ocazia, exprima-ti recunostinta pentru tot, studiile aratand ca aceasta sporeste satisfactia si si conexiunea relatiei.