• Fashion
    • Accesorii
    • Brand
    • Tendinte&Stil
    • Vestimentatie
  • Splendida
    • Sanatate
    • Frumusete
    • Blog splendida
    • Sfaturi
  • Modelling
    • Supermodele
    • Despre modelling
    • Stiri modelling
  • Monden
    • Media
    • Stil de viata
    • Video
    • Evenimente
    • Shopping
  • Cultura
    • Coltul de carte
    • Scrisori
    • Bloguri bune
    • Destinatii
  • Revista Famost
Tendinţe, modă, frumuseţe, evenimente, sănătate, stil de viaţă, editoriale
  • Fashion
    • Accesorii
    • Brand
    • Tendinte&Stil
    • Vestimentatie
  • Splendida
    • Sanatate
    • Frumusete
    • Blog splendida
    • Sfaturi
  • Modelling
    • Supermodele
    • Despre modelling
    • Stiri modelling
  • Monden
    • Media
    • Stil de viata
    • Video
    • Evenimente
    • Shopping
  • Cultura
    • Coltul de carte
    • Scrisori
    • Bloguri bune
    • Destinatii
  • Revista Famost
Tendinţe, modă, frumuseţe, evenimente, sănătate, stil de viaţă, editoriale
Tendinţe, modă, frumuseţe, evenimente, sănătate, stil de viaţă, editoriale
Stil de viata

Cafeaua poate fi mai bună acasă

famost
11 martie 2024
4 minute de citit
Mulţi preferă în ultima perioadă să îşi facă cafeaua acasă mai ales că noile aparate de cafea pot oferi o calitate la fel de bună ca cea băută în oraş.

Cafeaua este una din băuturile iubite de majoritatea şi avem toate motivele să o facem, de la mirosul unic şi starea de bine pe care ne-o dă, până la faptul că ne ţine mai învioraţi în timpul zilei, plus alte beneficii aduse sănătăţii. Valabil este şi faptul că majoritatea încercăm să economisim bani, fie pentru a avea pentru “zile negre” sau pentru a ne cumpăra ceva. A şti cum să faci şi implicit să te bucuri de o cafea bună din toate punctele de vedere, te poate ajuta să economiseşti mulţi bani, să petreci mai mult timp de calitate acasă cu prietenii şi familia.

Numeroase studii au arătat că mulţi preferă în ultima perioadă să prepare cafeaua acasă, tocmai pentru a salva bani. Ce ar trebui să ştii pentru a face o cafea de calitate?

Apa pierde oxigen ori de cât ori o fierbi, ceea ce îi modifică gradual gustul pe parcursul zilei. În loc să umpli rezervorul dimineaţa, cel mai bine este să adaugi apă atât cât este nevoie exact când îţi faci cafeaua, bucurându-te de un gust proaspăt de fiecare dată.

Cantitatea contează, mai ales că fiecare avem cafeaua preferată, care poate fi mai aromată sau mai intensă. În funcţie de cum îţi place să o bei, pui cantitatea dorită, porţia standard fiind o linguriţă uşor rotunjită.

O veche polemică ce nu a ajuns la vreun rezultat este ordinea în care adaugi diverse ingrediente în cafea; cu toate acestea, ştiinţa arată că ordinea chiar contează. Laptele are legătură cu taninurile, compuşi ce dau ceaiului şi cafelei gust amar, astringent; iar dacă îţi place gustul dat de taninuri, pune apă întâi. Dacă îţi doreşti o aromă mai fină, mai cremoasa, începe prin a amesteca laptele!

A face alegeri corecte în privinţa maşinilor de cafea este un lucru dificil, dar pentru început trebuit ştiut că ele se împart în manuale şi automate. Dacă dimineaţa nu îţi doreşti mari bătăi de cap, maşina de cafea trebuie să fie automată. Dar, dacă iubeşti tot ritualul de a face cafeaua, ai timp la dispoziţie, varianta manuală este ce ai nevoie; mai mult, dacă îţi doreşti să fii creativ sau vrei să încerci noi reţete, maşina de cafea manuală este cea mai potrivită pentru tine!

Şi în privinţa adăugării laptelui există numeroase opinii, anumite persoane alegând varianta clasică a cafelei cu lapte, dar, făcând acasă, poţi experimenta aşa cum îţi doreşti; internetul îţi stă la dispoziţie şi îţi poate furniza idei interesante. Dar, cei care sunt specialişti afirmă că laptele de ovăz este de preferat, această variantă vegetală cu aromă neutră oferind o textură foarte cremoasă; mulţi afirmă că laptele de ovăz este asemănător cu laptele obişnuit. Comparativ cu alte alternative vegetale, laptele de ovăz oferă mai multă spumă şi se apropie ca gust de varianta obişnuită.

Spre deosebire de cafeaua instant care poate ajunge şi la 20 de ani de viaţă dacă este depozitată corect, cafeaua proaspăt prăjită are un termen de valabilitate scăzut. În mod normal, conform experţilor, cafeaua ar trebui consumată la şase săptămâni după prăjire sau la o săptămână după ce a fost desfăcut ambalajul.

Depozitarea este esenţială, cei mai mari duşmani ai boabelor de cafea fiind aerul, umiditatea, căldura şi lumina, astfel că păstrarea boabelor de cafea în recipiente ermetice asigură prospeţimea şi aroma. O altă greşeală comună este pre-măcinarea cafelei, aceasta începând să-şi piardă gustul în momentul măcinării, compuşii fizici expuşi la umiditate şi aer făcând-o să devină râncedă/ răsuflată.

Dacă iubeşti cafeaua îngheţată, există două moduri de a o face acasă. Există cafea cu gheaţă clasică – expresso acoperit cu apă rece şi gheaţă şi cafea preparată la rece. Cafeaua preparată la rece se realizează din cafea măcinată pusă în apă rece pentru 12 – 24 de ore, reţeta originară din Japonia din anii 1600, dar care a câştigat popularitate în ultima perioadă. Îţi poţi cumpăra un aparat de preparare la rece pentru a face cafeaua în stil vechi sau poţi achiziţiona un aparat de cafea care ţi-o face în câteva minute.

Mulţi iubitori de cafea şi specialişti afirmă că ceaşca din care bei este esenţială. Băutorii de cafea obişnuiţi folosesc o ceaşcă sau o cană de cafea standard, în timp ce băutorii de ceai merg pe variante delicate chinezeşti, ceşcute din porţelan fin. Mărimea ceştii/ cănii trebuie să fie conform cu cantitatea pe care o bei, regula generală spunând că ceaşca din care bei trebuie de regulă să fie plină până sus. Un alt sfat pro: înainte de începerea procesului, încălzeşte ceaşca! În medie, ceaşca “fură” 20% din temperatura cafelei, aşa că dacă îţi doreşti să păstrezi cafeaua caldă pentru cât mai mult timp, toarnă apă fierbinte în ea şi goleşte-o chiar înainte de a pune cafeaua!

sfaturi
Distribuie
Articolul precedent

Ştefan Bolea despre cultură, filosofie si viaţă

Următorul articol

Bosfor Gold deschide prima bijuterie din România

Social Media
FacebookInstagramTwitter
Categorii
Pentru a ţi se potrivi perfect culoarea galben trebuie să iei în calcul este pielii tale, dar trebuie şi să ţii cont de personalitatea ta şi stilul vestimentar.
Fashion
Venus Legacy este o procedură relaxantă, non-invazivă ce oferă ca senzaţie căldură pe zona pe care se lucrează, iar numărul de şedinţe necesare diferă în funcţie de obiectivele individuale ale fiecărei persoane.
Splendida
Monden
Hotelul Privo are două tipuri de saună, un Jacuzzi, zonă de fitness, o terasă cu panoramă asupra orașului Târgu Mureș şi o curte care este monument istoric de grad A.
Cultura
Ti-ar mai putea plăcea
Laserul Emerald este potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați cu un IMC de până la 40 și care doresc reducerea depozitelor de grăsime încăpățânate, putând fi aplicat în orice zona a corpului unde există grăsime sau celulită.
Blog splendida

Laserul Emerald cu Dr. Irina Arsene

2 minute de citit
15 mai 2025

Laserul Emerald nu distruge celulele de grăsime, ci le ajută să revină la funcționarea normală, prevenind astfel redistribuirea nedorită a grăsimii.

Experiența cu realitatea virtuală (VR) creează un mediu protejat, unde lumea exterioară dispare temporar. Fără notificări, fără întreruperi, rămâi doar tu cu respirația ta.
Media

De la dezvățare la realitatea virtuală (VR) cu Răzvan Vâlceanu

3 minute de citit
12 mai 2025

Tehnologia devine un aliat neașteptat în căutarea echilibrului interior, iar aplicațiile moderne de meditație transformă modul în care ne raportăm la starea de bine.

Detaliat Birou de stil are workshop-uri de stil cu numele "Find your style", care vor fi susține într-o cafenea, prilej de a bea o cafea bună și de a vorbi despre stil & culori …
Vestimentatie

Detaliat Birou de stil cu Andreea Popescu

3 minute de citit
6 mai 2025

Consultantul de culoare este cel care identifică paleta cromatică a clientei, în funcție de culoarea pielii, a ochilor și a părului. În urma analizei cromatice, clienta primește un paletar, cu ajutorul căruia va putea să-și construiască o garderobă în culorile aferente pigmentației ei.

Copyright @ Famost 2024
Tendinţe, modă, frumuseţe, evenimente, sănătate, stil de viaţă, editoriale
  • Fashion
  • Modelling
  • Monden
  • Splendida
  • Cultura
Tendinţe, modă, frumuseţe, evenimente, sănătate, stil de viaţă, editoriale
  • Fashion
    • Accesorii
    • Brand
    • Tendinte&Stil
    • Vestimentatie
  • Splendida
    • Sanatate
    • Frumusete
    • Blog splendida
    • Sfaturi
  • Modelling
    • Supermodele
    • Despre modelling
    • Stiri modelling
  • Monden
    • Media
    • Stil de viata
    • Video
    • Evenimente
    • Shopping
  • Cultura
    • Coltul de carte
    • Scrisori
    • Bloguri bune
    • Destinatii
  • Revista Famost
Site-ul nostru contine cookies: Politica cookies
Accept!