Intrat în umbră de majoritatea, conturul buzelor a revenit în joc în ultima perioadă datorită reţelelor sociale. Această tendinţă specifică anilor 1990 arată încă o dată că magia machiajului are un cuvânt greu (dar frumos) de spus când vorbim de un chip frumos.
Conturul buzelor este în esenţă o tehnică de machiaj care îţi scoate în evidenţă în cel mai frumos mod buzele, concentrându-se pe valorificarea nuanţelor închise şi deschise în scopul creării unui efect de plinătate. De asemenea, sunt corectate anumite dezechilibre sau sunt create anumite forme ale buzelor, fie rotunjite sau mai rigide.
Dacă vrei să îmbrăţişezi frumuseţea adusă de această tehnică, poţi începe cu exfolierea şi hidratarea buzelor, un pas esenţial pentru crearea unei baze netede pentru aplicare şi folosire pe timp îndelungat. Exfoliază, hidratează şi aplică un strat subţire de corector apropiat nuanţei pielii, ceea ce va ajuta la crearea unui amestec fin, natural pentru culoarea ce va fi aplicată ulterior.
Aspectul plin se obţine prin aplicarea unei creme bronzante mai închise comparativ cu tonul pielii, în jurul buzelor, utilizând o perie mică şi plată. Amestecă uşor marginile conturului cu o perie specifică sau cu un burete, aplicând o pudră pentru o durată mai mare.
Următoarea etapă constă în folosirea linerului pentru conturul buzelor. Mergi uşor deasupra liniei naturale a buzelor pentru a crea volum sau concentrează exact acolo unde îţi doreşti mai multă plinătate. Foloseşte partea laterală a creionului pentru a accentua interiorul colturilor, iar dacă îţi doreşti un contur mai accentuat, mergi ulterior pe o nuanţă şi mai închisă în colţuri!
Ultima etapă constă în umplerea buzelor într-o nuanţă a rujului care se potriveşte cel mai bine aspectului tău. Dacă îţi doreşti o apariţie dramatică, foloseşte un liner închis şi o nuanţă mai deschisă a rujului, iar pentru un aspect natural, diferenţa între creionul de contur şi ruj nu trebuie să fie mai mare de două intensităţi.
Trebuie SĂ EVIŢI în conturul buzelor!
Când aplici bronzerul, masează până când intră în piele pentru un aspect cât mai natural. Această tehnică este aplicabilă şi în cazul conturului creat de liner; contrastul dintre contur şi buze nu trebuie să fie foarte evident!
Evită să mergi la extreme: prea lucios sau prea mat! Amestecând texturile, poţi obţine rezultatul dorit, dar dacă foloseşti doar mat sau strălucitor, îţi vei pierde dimensiunea.