Alimentatia, cura de slabit, exercitiile fizice, greutatea, caloriile – sunt doar cateva din cuvintele si expresiile regasite zilnic pe buzele si in mintea majoritatii dintre noi. La aceasta, au contribuit factori majori ca stilul de viata alert, exigenta cerintelor din toate domeniile de munca, evolutia vietii in general.
Tinem o anumita dieta, rezistam tentatiilor, nu avem voie sa consumam x aliment pentru efectul pe care-l produce si care contribuie la cresterea in greutate; tinem la corpul nostru, la imaginea lui, dar in acelasi timp il chinuim rezistand tentatiilor. Ce ar trebui facut pentru a impaca imaginea cu tentatia?
In primul rand, trebuie sa realizam ca primim zilnic mesaje despre cum ar trebui sa aratam: ni se insereaza ideea ca este mai important cum aratam, comparativ cu ceea ce stim sa facem! Indiferent de cine spune asta, toti sunt specialisti si se pricep in alimentatie, nutritie, diete, dar in peste 90% din cazuri toate acestea nu functioneza. De ce? Pentru ca fiecare corp are propria “personalitate” si reactioneaza diferit la toate “retetele” spectaculoase! De aceea, cel mai bine, este sa ne facem propria noastra dieta, functie de corpul nostru, de tentatia resimtita la contactul vizual cu alimentele. Avem destule surse de informare pentru o alimentatie sanatoasa!
Mai mult decat alimentatie si diete, hai sa facem un efort suplimentar si sa ne scoatem in evidenta calitatile intelectuale, atuurile care nu tin de fizic si sa le aducem un plus! Cat timp acordam zilnic acestora, in comparatie cu timpul pe care il petrecem pentru imaginea noastra si care de fapt, nu reflecta totdeauna ceea ce suntem cu adevarat?
In fiecare zi, suntem tentati de foarte multe bunatati – parte integranta a vietii noastre de la nastere pana la deces si de care, de foarte multe ori nu ne bucuram. Nu este nicio crima daca ne incalcam intr-o zi principiile si mancam o prajitura mai mare, sau din “zona interzisa”. Ce credeti, pot avea loc in corpul nostru reactii adverse, atunci cand ne este foame sau cand ne este pofta de ceva si nu consumam, iar gandul ne sta tot acolo? Realizati ca cel putin pe moment, acest lucru ne deprima?
Ok, tinem cura de slabire, consumam exact ce scrie in cadrul dietetei minune, ne abtinem de la alimentele “‘periculoase” si cheltuim destui bani pentru a ne-o “permite”’. Suntem fericiti ca am ajuns la greutatea si silueta ideala dupa cateva saptamani de chin, dar ce este de facut cand s-a terminat timpul alocat dietei? Daca ne ingrasam la loc, daca aratam ca inainte, daca simtim ca trebuie sa mancam tot timpul? A meritat sacrificiul?
Televizorul, internetul, mass media in general ne creeza complexe atunci cand vedem modelele care arata perfect din punct de vedere al termenului “ideal”’ si atunci e clar ca dorim sa fim si noi la fel ca ele. Au un anumit mod de viata, un anumit regim alimentar, sunt puse in evidenta de tot ce inseamna make up; sa nu uitam de programele de pe calculator care le subtiaza, scot orice impuritate care deranjeaza, etc! Acestea sunt motive in plus, pentru ca noi sa intelegem ca nu tot ceea ce ne este prezentat, este conform cu realitatea.