Danseaza oricand, oriunde, adu-ti bucurie in viata si beneficiaza de efectele pozitive ale miscarii, mai ales ca fiecare dintre noi putem gasi un stil de dans care sa se potriveasca personalitatii si abilitatilor noastre!
Fie ca ai dansat ca in cluburi sau ai valsat pe “Valurile Dunarii”, aceasta frumoasa miscare – dansul – a patruns la un moment dat in viata ta. Dansul reprezinta o parte a culturii inca din cele mai vechi timpuri, a te misca ritmic pe muzica care iti place, oferindu-ti in acelasi timp o eliberare emotionala.
In functie de context, dansul aduce in viata noastra fericire, bucurie, cateodata te face sa plangi, dar mereu aduce in viata ta emotie, te face sa simti ceva. Doar gandeste-te la momentele in care ai dansat singura la tine in camera: nu ai cum sa ramai intr-o dispozitie proasta cand faci acest lucru! Si ceea ce face dansul atat de minunat este acea conexiune care se creeaza intre minte si trup, simtindu-ti propria putere si energie ca formeaza ceva care parca este mai presus de tine.
In afara starilor de fericire si bucurie, danseaza pentru a imbratisa numeroase beneficii, putere, tenacitate mentala, toate ajutandu-te sa iti construiesti increderea si stima de sine! Miscarea concentrata chiar ajuta la mindfulness, iar faptul ca exista atat de multe forme de dans, aduce ceva pentru fiecare ceva in plus.
Cele mai multe stiluri de dans pot fi accesate de oricine avand orice forma a corpului, iar tu nu trebuie sa fii foarte flexibil. Dansul este o experienta a intregului corp, iar daca suferi vreo intindere sau te ranesti in vreun fel, nu trebuie decat sa iti modifici stilul, miscarile. Sunt intr-adevar cateva stiluri de dans care necesita precizie si practica, dar exista si stiluri mai creative si mai libere, astfel ca trebuie sa gasesti stilul de dans care ti se potriveste corpului si personalitatii.
Ti-ar placea sa incerci sa dansezi, dar iti este frica sa nu fii penibil sau sa cazi? In camera ta, nu te vede nimeni si din nefericire, multe persoane nici nu indraznesc sa danseze din diverse motive. Mai tarziu, multora le pare rau dupa ce vad cat de simplu este sa se miste si ca nu au incercat acest lucru mai devreme. Asa ca, inainte de orice, lasa-ti la o parte temerile, gaseste-ti muzica si ritmul si bucura-te de aceasta frumoasa experienta!
Danseaza pentru orice!
Bun pentru fitness si tonifiere
Dansurile care implica bara sunt de mare intensitate dar au un impact mic asupra corpului comparativ cu exercitiile fizice. Multe din miscari sunt bazate pe tehnici si pozitii de balet, iar acest lucru nu trebuie sa te sperie sub nicio forma. Nu trebuie sa faci performanta si nu trebuie sa fii un dansator profesionist. Un astfel de tip de dans te va face mai puternic, iti creeaza muschi lungi si slabi, ceea ce te va ajuta in privinta posturii, sa stai mai dreapta si sa te simti mai tonifiata. Exista si beneficii cardio, o modalitate distractiva de a-ti imbunatati forma fizica.
Bun pentru cresterea starii de spirit
Danseaza cu prietenii pe muzica favorita, indiferent de gen, ora, zi, orice te face sa te simti libera si fara griji. Danseaza la diverse petreceri, nunti sau doar in camera ta! Important este sa te simti bine cu tine, tu in elementul tau!
Bun pentru echilibru si postura
Cursurile de balet pentru adulti imbunatatesc postura crescandu-ti puterea interioara. Imbunatateste de asemenea constientizarea corpului, iar cand vei reusi sa combini munca posturala cu interiorul tau si echilibrul fortei, iti vei imbunatati coordonarea si echilibrul. Orele de balet pentru adulti sunt departe de a fi un cosmar asa cum credeai in copilarie, ele oferindu-ti doar beneficii.
Bun pentru distractie
Cursurile de street – dance te ajuta sa iti dezlantuiesti atitudinea si sa iti ofere incredere in tine. Atat coregrafia cat si muzica iti vor ridica starea de spirit, fiind in acelasi timp o forma de exercitii cardio pe care o vei iubi.
Bun pentru flexibilitate
Majoritatea orelor de dans tind sa ofere flexibilitate, dar fiecare in felul lor si cu toate acestea, dansul pe muzica de jazz ofera mai mult prin intinderea mai mare a muschilor picioarelor si a zonei de jos a spatelui. Jazzul ajuta la cresterea amplitudinii de miscare in solduri, umeri, coloana vertebrala si in plus, lucreaza la forta si coordonare.