Dermopigmentarea sau micropigmentarea este o procedura de infrumusetare a doamnelor, numita si machiaj semi-permanent. Machiajul semipermanent are scopul de a corecta, a evidentia si in ultima instanta, de a infrumuseta fizionomia. Se foloseste o tehnica total diferita folosita de cea pentru realizarea tatuajului clasic, prin care cu ajutorul unui aparat special se introduce pigment in piele (in stratul superior al epidermei), pentru a simula machiajul trasaturilor fetei, cum ar fi conturul ochilor, buzelor sau accentuarea sprancelelor.
Care este procedura unei sedinte de machiaj semipermanent?
Tatuajul cosmetic se face doar in urma unei programari, dureaza aproximativ 2 ore si incepe intotdeauna cu o consiliere cu privire la dorintele si asteptarile clientei in legatura cu rezultatul final al procedurii. Se discuta schimbarile dorite, se pun cateva intrebari despre starea de sanatate, se ofera informatii despre metoda de lucru, aparatura folosita, masurile de igiena, orice alte nelamuriri. In functie de tonul pielii si culoarea parului, se stabileste cea mai potrivita culoare a pigmentilor : sunt 100% naturali, au aprobare US (USP) si DAB, nu contin oxid de fier, aspect care contribuie spornic la mentinerea unei nuante naturale, timp indelungat. Noua forma a sprancenelor, a buzelor sau ochilor va tine cont de simetria faciala si de celelalte repere specifice normelor esteticii. Se trece la trasarea cu creionul ( si pensare daca este necesara in cazul sprancenelor, niciodata rase! ), pana cand se obtine forma dorita.
Cu ce se realizeaza dermopigmentarea?
Dermopigmentarea se face cu un aparat profesional digital, special conceput pentru realizarea tatuajelor cosmetice. Acul si capul aparatului sunt sterile si de unica folosinta. Folosesc pigmenti cosmetici medicali testati dermatologic, alergologic, antialergic si antiseptic – 100% naturali, au aprobare US (USP) si DAB; dispun totodata de o gama variata de culori.
Anestezia se face la cerere deoarece am constatat ca marea majoritate a clientelor suporta foarte usor tatuarea si nu simt nevoia aplicarii unui anestezic.
Ce se intampla dupa procedura propriu-zisa?
Inainte de a pleca, i se ofera clientei instructiuni despre ingrijirea tatuajului si o crema pentru acasa, care se aplica in zona tatuata, timp de cateva zile.
In primele 2 ore, zona tatuata poate fi putin iritata. Initial, va avea o culoare usor mai intensa, apoi gradat excesul de pigment se estompeaza si va reveni la culoarea dorita in aproximativ 5 zile.
Machiajul semipermanent se face de regula intr-o singura sedinta, dar se recomanda si a doua sedinta – de retus, la 3 – 4 saptamani de la prima sedinta pentru uniformizarea culorii.
Zonele de interes si aplicabilitate a micropigmentarii
Buzele. Prin machiaj semipermanent, senzualitatea lor este accentuata, conturul buzelor poate fi mai bine definit, de marire sau reductie, pot fi corectate asimetriile si se pot obtine efecte de volum a buzelor.
Ochii. Prin tatuajul cosmetic aplicat la baza genelor, se creeaza iluzia de gene mai dese, ochii sunt evidentiati si culoarea lor iese mai mult in evidenta. Se pot crea efecte dramatice, cum ar fi codite sau contur ”cat eye ” (ochi de pisica).
Sprancenele. Sprancenele sunt un element important din punct de vedere estetic si contribuie decisiv la expresia facial? si simetrie. Modificari minore, cum ar fi accentuarea culorii, corectarea simetriei, “ridicarea” sprancenelor, au un efect major asupra aspectului integral al fetei, facand-o sa para mai luminoasa, mai odihnita, mai tanara. Micropigmentarea – in cazul sprancenelor, poate acoperi cicatricile iar tehnica ”fir cu fir” reproduce firul de par al acestora, astfel incat, rezultatul este unul fidel, natural.
De retinut, este faptul ca firele de par nu vor fi afectate. Un alt aspect important, este acela ca machiajul semipermanent poate corecta tatuajele ratate sau vechi, utilizand un pigment de culoarea pielii.
Fara discutie, reusita celor descrise mai sus este rezultatul unui tehnician care stapaneste cunostinte solide ale normelor esteticii si tehnicilor de realizare ale acestui procedeu – solicitat din ce in ce mai des.
In cele din urma, acest procedeu de micropigmentare nu este un moft, ci a devenit o solutie, una salvatoare pentru femeile si tinerele care stiu ca imaginea este esentiala in relatiile profesionale si in demersurile antreprenoriale.
Durata de executie
Spre deosebire de tus sau creion dermatograf care se intinde, curge si are durabilitate infima, machiajul semipermanent dureaza pana la 3 ani (in functie de pigmentul folosit, tipul de piele, tehnica, zona). Sistemul imunitar al organismului are grija sa elimine particulele de pigment.
Toleranta durerii
Acest lucru depinde de nivelul de sensibilitate al clientului. Persoanele care au trecut prin aceasta procedura, au declarat ca senzatia resimtita este suportabila si ca disconfortul este mult mai mic decat acela pe care si l-au imaginat.
Care sunt riscurile?
In timpul primei consilieri, clienta este intrebata daca are vreo afectiune contraindicata tratamentului, cum ar fi: hemofilie, hepatita B, hepatita C, HIV/SIDA, epilepsie, sarcina, diabet. In cazul in care nu are nici una din aceste afectiuni, testul de alergie este efectuat si normele sanitare sunt aplicate corect, tatuajul cosmetic nu prezinta niciun risc pentru sanatate.