Eliminarea genelor false poate parea o sarcina extrem de greu de realizat, indiferent ca vii de la o plimbare usoara de seara, dupa o noapte agitata sau pur si simplu vrei sa iti scoti genele (ai tu motivele tale!). Partea buna este aceea ca, citind randurile urmatoare, vei invata cum sa indeplinesti aceasta sarcina intr-un mod sanatos pentru tine, intr-un timp scurt si fara durere.
Eliminarea genelor false fara durere
Un prim pas este acela de a avea o discheta de bumbac si un demachiant; cel pe baza de ulei este foarte eficient, dar poate crea anumite neplaceri cu restul machiajului. Demachiantul ajuta la dizolvarea adezivului pentru genele false, asa ca, atunci cand vei scoate genele, nu vei simti durere, iar genele naturale vor ramane la locul lor.
- Intai de toate, inmoaie discheta de bumbac in produsul de indepartare a machiajului!
- Apoi, foloseste-o usor pentru a impinge usor benzile genelor de sus, incepand cu coltul exterior al ochiului si inaintand spre interior.
- Din momentul in care linia genelor este acoperita cu demachiant si adezivul pentru gene a inceput sa isi piarda adezivitatea, cu ajutorul dischetei de bumbac, impinge sub capatul benzii genelor, astfel incat sa se indeparteze de piele.
- Dupa aceasta, folosind varfurile genelor, apuca treimea exterioara sau jumatatea genelor false, cat mai aproape de baza.
- Acum, trage delicat genele spre interior, banda de gene desprinzandu-se rapid si usor de linia genelor.
- La sfarsit, foloseste discheta de bumbac pentru stergerea/ eliminarea tuturor resturilor de lipici, care inca exista la linia genelor si demachiaza-ti chipul in mod normal.
Eliminarea genelor fara a “deranja” machiajul
In anumite situatii, vrei doar sa iti scoti genele false, fara a te atinge de restul machiajului! In mod normal, dupa ce iti indepartezi genele, va trebui sa folosesti si creionul de ochi, iar ideea aici este de a evita acoperirea liniilor genelor cu demachiant, astfel incat sa iti fie mai usor sa faci aceste retusuri.
Si in acest caz, ai nevoie de o discheta de bumbac, doar ca demachiantul ar trebui sa fie apa micelara si nu unul uleios! Discheta nu trebuie sa fie foarte imbibata, astfel ca apa nu va ajunge peste tot; intr-adevar, va fi nevoie de mai multa munca pentru dizolvarea adezivului, lucru care va functiona in continuare.
Procesul este asemanator celui precedent si din moment ce ai reusit sa indepartezi banda adeziva si genele false, foloseste un tesut uscat pentru a tampona usor linia genelor, cu scopul de a elimina orice reziduu de apa micelara.
Eliminarea genelor false prin tras si smuls
Multe fete apuca genele dintr-un colt si trag de ele pur si simplu, le smulg si cam gata procesul! Este o metoda care functioneaza in multe situatii, dar nu este cea mai buna, pentru ca suntem intr-o zona sensibila a pielii si ne putem rani! Mai mult decat atat, poti smulge si genele si nu ar fi nicio problema, daca acest lucru se intampla de 1-2 ori, dar tot smulgand genele fasle si odata cu ele pe cele naturale, poti ajunge intr-o situatie total neplacuta.
Daca ai procedat astfel si ai smuls fara mila pana in momentul de fata si esti ok cu genele tale naturale, te poti considera o norocoasa, dar incearca sa indepartezi genele false cat mai usor si fara riscuri!
Daca e sa vorbim de riscuri in aceasta situatie, trebuie sa stii ca nu prea exista, mai bine zis genele naturale nu sunt afectate, atat timp cat urmezi metodele “sanatoase” de indepartare si aplicare. O problema ar fi la aplicare, cand poate ramane lipici pe/ intre genele naturale.
Dincolo de acestea, pot exista probleme atunci cand nu cureti genele false corespunzator, pentru ca, se poate ajunge la infectii oculare. Daca te grabesti cu dezlipirea genelor false, exista riscul sa smulgi in acelasi timp si genele naturale, un motiv in plus sa efectuezi aceasta operatiune cu atentie si fara sa te grabesti.