Grasimea de la burtica este inevitabila mai ales incepand cu varsta de 40 de ani, echilibrul zaharului din sange si urmand cateva sfaturi esentiale putandu-te ajuta sa iti subtiezi talia.
Fara gustari!
Ni s-a spus si inca suntem asaltati de sugestia conform careia trebuie sa mancam putin si des! Din nefericire aceasta nu are niciun temei stiintific, ci dimpotriva, efectele sunt contrare, grasimea de la burtica numarandu-se printre consecinte. Cand mananci doua – trei mese pe zi, contribui la reducerea varfurilor cantitatii de zahar din sange si implicit a insulinei. Insulina, hormonul responsabil cu eliminarea zaharului din sange si muschi, duce la depozitarea grasimilor dar blocheaza arderea lor. Astfel, reducerea gustarilor si a momentelor din zi cand faci asta, accelereaza arderea grasimilor prin reducerea glicemiei si a varfurilor de insulina de fiecare data cand mananci.
Grasimi sanatoase
Grasimile sanatoase reprezinta cheia bunastarii fizice si psihice, ele facandu-te sa te simti mai plin pentru mai mult timp, dar si pentru implicarea lor in mai multe procese biologice din organism. Grasimile nu iti vor ridica nivelul zaharului din sange, astfel ca nu vei avea parte de acele varfuri care nu sunt sanatoase si nici insulina nu va fi eliberata, ceea ce fac din ele o optiune de dorit in timpul mesei. Imbratiseaza grasimile sanatoase precum avocado, masline, ulei de masline, nuca de cocos, peste gras, oua, nuci, seminte.
Reducerea zaharului
Reducerea cantitatii de zahar ingerate ajuta la accelerarea arderii grasimilor, noi utilizand doua forme de combustibil pentru energie: zahar si grasimi. Cand scadem aportul de zahar, corpul se intoarce catre rezervele de grasime stocate in corp si il foloseste ca sursa de combustibil. Creste arderea grasimilor prin constientizarea zaharului pe care il mananci! Zaharul nu este doar cel alb sau brun pe care il vezi cand il adaugi in ceai sau cafea, el venind in forme diferite in paine, paste, biscuiti. Trebuie sa constientizezi aportul de zahar si carbohidrati pentru a putea controla grasimea de la burtica.
Mergi pe verde!
Legumele verzi iti ofera multe fibre, precum si nutrienti importanti ca potasiu si magneziu. Potasiul este necesar pentru buna functionare a insulinei, in timp ce magneziul imbunatateste sensibilitatea la insulina. Doua motive foarte bune pentru a creste cantitatea de verdeata si a tine sub control grasimea de la burtica.
Prioritizeaza proteinele!
Avem nevoie de mai multe proteine pe masura trecerii anilor, ele oferind cladirea blocurilor pentru toate tesuturile corpului, inclusiv cele musculare. Muschiul consuma multa energie, asa ca, atunci cand facem muschi, ardem mai multa energie, dar, din nefericire, si contrariul este adevarat. Pe masura ce pierdem muschii, rata metabolica incetineste, predispunandu-ne la cresterea in greutate. Mentinerea nivelului proteinelor ajuta la a te face sa te simti plin pentru mai mult timp, oferind corpului elementele de constructie pentru cladirea muschilor si a tuturor tesuturilor din corp, fie ca e vorba de piele, par, unghii sau oase.