Lumina albastra emisa de ecranele noastre digitale sunt la fel de nocive precum razele UV ale soarelui si din nefericire si perioada pandemica a contribuit mai mult la a sta in contact cu acestea.
Din momentul in care a inceput perioada de izolare datorate Covid-19, majoritatea am inceput sa stam mai mult timp cu ecranele noastre digitale, o persoana, conform statisticilor, petrecand zilnic, aproximativ 6 1/2 ore in compania lor, iar acest lucru, nu este, evident, sanatos.
Lumina albastra este o forma de radiatie electromagnetica, fiind emisa de telefoane mobile, laptopuri, televizoare, orice intra la categoria ecranelor electronice. Nu doar ca aceasta crestere te priveaza de mai putin somn si iti “ofera” mai mult stres, dar are un efect nociv si asupra pielii.
Soarele emite lumina albastra, care are lungimi de unda mai mari care patrund mai adanc in piele comparativ cu razele UVA si UVB, ceea ce inseamna ca elastina si colagenul pot fi deteriorate; de aici pana la hiperpigmentare (supraproductie de pigmenti maro in piele), este doar un simplu pas. Cea mai mare cantitate de lumina albastra provine de la soare, astfel ca factorul de protectie solara zilnica este o necesitate, cea mai buna modalitate de protectie a pielii. Alte modalitati eficiente sunt utilizarea unui antioxidant precum vitamina C si folosirea oxidului de fier atat in protectia solara, cat si la machiaj.
Pentru stimularea si mentinerea pielii sanatoase, expertii ne recomanda si o ingrijire din interior, adica consumul a cel putin 6-8 pahare de apa zilnic, un stil de alimentatie sanatos si o reducere a stresului.
Brandurile de frumusete de asemenea, tin cont tot mai mult de efectele adverse pe care le pot avea asupra pielii anumite ingrediente, dezvoltand produse cat mai sanatoase si capabile sa reduca la minim efectele nocive ale luminii albastre, tot mai prezenta in viata noastra.