Imbatranirea este ceva impotriva careia lupta toata lumea, iar aparitia primelor fire albe nu este deloc bine primita de majoritatea; iar primul pas, este sa te indrepti spre folosirea colorantilor existenti pe piata! Piata actuala nu duce lipsa de astfel de produse, doar ca, de multe ori, suntem afectati de efectele folosirii acestora: iritatia, mancarimea, diversele alergii, sunt primele reactii ale intolerantei organismului nostru. Astfel ca, in general, a te indrepta spre folosirea unor produse naturale, este mult mai sanatoasa pentru corpul nostru.
Nu toti colorantii de par sunt sanatosi pentru parul nostru si din pacate, folosirea unora in mod regulat, poate duce la cancer, cum ar fi leucemia. Problemele cu care te poti confrunta la inceput, sunt iritatia scalpului, mancarimea, roseata, dar multi le ignora si asta din cauza ca vor sa arate bine, sa aiba un aspect tanar. Scalpul uman este destul de sensibil si poate reactiona in contactul cu diverse substante chimice, provocand umflaturi, mancarimi si se poate ajunge chiar pana la declansarea unor probleme respiratorii. Mai mult, vopsirea continua a parului, il increteste, ii ia din rezistenta si din umezeala.
Conceptul de vopsit nu este nou, romanii din antichitate si vechii greci foloseau multe ingredinte si amestecuri in acest scop, si desi aceste concept de vopsire a ramas acelasi, produsele si ingredientele folosite s-au schimbat drastic de-a lungul timpului. Daca mai demult erau folosite doar produse naturale, astazi, pentru rezultate mai rapide, sunt folosite substante chimice ca amoniacul, parafenilendiamina, peroxidul de hidrogen si altele. Acestea impart efectele adverse atat asupra parului, cat si a scalpului, cea mai buna alternativa, fiind vopselurile pe baza de plante. Cu toate acestea, nu trebuie sa cadem in aceasta capcana: verificati mereu ingredientele folosite, acestea trebuind sa fie 100% din plante!
Vopsirea parului – metode naturale
-Henna
Este un colorant natural pentru par, care ofera o nuanta portocalie rosie pentru par, fiind folosit pentru vopsirea parului mult timp in trecut si in prezent. Este considerat de departe cel mai bun colorant comparativ cu ce se gaseste astazi si mai mult, ofera parului stralucire, pigmenti mai puternici – care ii da parului sanatate atunci cand este folosit in mod regulat; previne pierderea parului si lupta impotriva matretii. Henna are abilitatea de a imbunatati circulatia sangelui in scalp si de a schimba pigmentii albi in maronii.
Amestecati henna, ceai decoct si suc de lamaie intr-un vas de fier si lasati-l peste noapte! Dimineata, aplicati mixul pe par, lasati-l doua ore si apoi spalati-va pe cap! Nu aplicati ulei pe par in timp ce folositi amestecul henna, deoarece, acesta impiedica henna sa intre in firele de par.
-Cafea pentru par
Cafeaua nu doar ca are un efect de intinerire, dar intuneca in acelasi timp, culoarea parului. Adaugati mult praf de cafea in apa si fierbeti pana decoctul devine puternic! Folositi acest produs rezultat pentru clatirea si spalarea parului, iar daca este folosit de mai multe ori, intuneca culoarea podoabei capilare.
-Ceai negru pentru nuanta inchisa
Ceaiul negru reprezinta un alt ingredient pentru a inchide parul la culoare si fara a avea efecte adverse. Fierbeti ceaiul, apoi utilizati decoctul racit pentru spalarea parului! Pentru rezultate bune, folositi balsam de par!
-Sos de soia si otet
Luati doua portii egale din sos de soia si otet si clatiti-va parul cu acest amestec, dupa samponare. Rezultatul este imediat si tine foarte mult.
-Seminte de mustar pentru par inchis la culoare
Aplicati ulei de mustar peste noapte si spalati-va parul a doua zi, iar daca doriti o culoare mai inchisa a parului mai rapida, faceti acest lucru frecvent! Iar in privinta mirosului, nu trebuie sa va faceti probleme, pentru ca va iesi imediat ce va spalati parul.