Pastreaza-ti resturile corect!
Sa arunci mancarea ramasa in farfurie, nu este cea mai buna solutie, mai ales ca, cel mai probabil ai muncit pentru ea sau au facut-o altii, asa ca, daca nu ai putut sa mananci tot, pastreaza resturile intr-un recipient de sticla si refrigereaza-l – astfel, le poti pastra pana la trei zile! In acelasi mod, poti proceda si cu alte alimente umede (supe, paste), dar evita recipientele din plastic! Cele din plastic, sunt indicate pentru a fi pastrate painea, biscutii, alimentele uscate in general.
In cazul in care ati facut mai multe mancare si, totusi, nu doriti sa o consumati pe toata, asezati-o in recipente bine inchise de sticla si puneti-le la congelator! Pot fi pastrate de la 3 pana la 6 luni, dar atentie, nu toate tipurile de mancare se comporta foarte bine dupa ce le scoateti (se inmoaie)!
Optiunile sanatoase trebuie sa fie la vedere
Tine mancarea sanatoasa ca fructele si legume in cutiute transparente pe rafturile de sus, astfel incat, acestea sa fie primele pe care le vezi data viitoare cand scotocesti prin frigider. Daca ai si alimente mai putin sanatoase, pune-le in recipiente opace pe rafturile de mai jos. Sfat: pune o cana cu apa potabila pe raftul de sus, astfel incat, cand iti este sete si deschizi frigiderul pentru a-ti lua sucul, sa vezi intai apa!
Aveti grija unde asezati ouale!
Evita sa pastrezi ouale pe sertarele usii frigiderului, deoarece, de fiecare data cand aceasta este deschisa, ea este expusa aerului cald, acest lucru ducand la stricarea lor mai repede. Alimentele perisabile ca oua, carne, lapte, ar trebui asezate cat mai adanc in frigider, unde temperatura este constanta. In mod particular, daca doriti sa pastrati oua in frigider mai mult de o saptamana, puneti-le in recipiente etans, impiedicand astfel, ca diversele mirosuri din frigider sa le penetreze coaja si sa le afecteze gustul.
Carnea cruda
Daca intentionati sa consumati carnea congelata in mai putin de doua zile, o puteti pastra fara probleme in frigider, asezata pe rafturile de jos in recipiente bine inchise. Daca termenul de consum este mai mare de doua zile, trebuiesc pastrate neaparat in congelator!
Asezati alimentele in functie de data expirarii
Majoritatea alimentelor consumate astazi, au scrise pe ambalaj termenul de expirare, asa ca, cele care au termen mai scurt sau li se apropie ziua inscrisa, sunt indicate a fi asezate cat mai in fata, pentru a le consuma primele. Ceea ce doar ati cumparat si au termen de valabilitate mai mare, asezati-le in frigider, putin mai in spate.
Sfat: In cazul in care in frigider se simte un miros de statut, luati bicarbonat de sodiu si tineti deschisa cutia in frigider timp de o saptamana, fapt care va elimina orice miros neplacut! Alti buni absorbanti de miros sunt zatul de cafea si cojile de lamaie, doar ca acestea trebuiesc asezate in frigider in recipiente deschise pentru o buna circulatie a aerului.