Indiferent de sezon – rece sau cald, cu totii racim si vrem sa gasim solutii “imediate” de a remedia raceala sau inceputul de raceala.
Incercam metode populare, incercam sa evitam pastilele – ceea ce este indicat, dar cateodata orice am face parca nu trece mai repede. Anumite remedii isi fac efectul mai repede in cazul unor persoane, altele nu.
Mai jos avem cateva din remediile impotriva racelii, mai mult sau mai putin obisnuite si care speram sa va fie un aliat bun:
Ghimbir
Un remediu foarte bun pentru a elimina raceala este un ceai fierbinte de ghimbir! Acesta a fost folosit in medicina traditionala chinezeasca pentru tratatrea racelii si a tusei, precum si in medicina indiana.
Vitamina C
Vitamina C intareste sistemul imunitar si este una din cele mai uzitate remedii impotriva racelii. Se gaseste in, kiwi, rosii, ardei, broccoli, spanac, lamai, portocale, grapefruit, fructe de padure.
Ulei de eucalipt
Uleiul de eucalipt este cunoscut ca un aprig dusman al racelii, cu toate acestea nu se ingurgiteaza. Se umple cu apa fierbinte un bol sau lighean , se pun 5 – 6 picaturi de ulei de eucalipt; acoperiti u un prosop, stati deasupra vasului timp de 5 – 10 minute si inhalati aburul.
Supa din aripi de pui
Chiar daca este putin suprinzator, se pare ca supa de pui are un efect antiraceala, mai precis supa din aripi de pui. Chiar daca suntem un pic circumspecti vis a vis de acest remediu, o portie calda din aceasta, nu strica niciodata.
Ceai verde
Aesta este un remediu destul de “comod” pentru a combate raceala: cu doua – trei cani pe zi, va intariti sistemul imunitar.
Miere
Se spune despre persoanele care consuma in mod regulat miere, ca scapa de raceala cu doua – trei zile mai repede.
Boabe de soc
Sucul de soc este iarasi foarte recomandat, fiind un puternic aliat in combatarea racelii si a gripei; pe langa clasicul suc de soc, puteti folosi siropul de soc in combinatie cu inghetata sau clatite.
Usturoi
Alicina este un compus care se gaseste in usturoi si stimuleaza sistemul imunitar, prevenind raceala. Daca nu va deranjeaza mirosul respiratiei provocate de usturoi, consumati in stare cruda sau curatati 2-3 catei de usturoi si faceti un fel de ceai.