Respiratia profunda curata plamanii
Stiati ca respirati 9.000 litri de aer intr-o zi pentru a oxigena sangele? Stiati de asemenea, ca plamanii iau o capacitate de 6 litri de aer pe zi? Stiati ca in cele din urma, oamenii folosesc doar o mica parte din plamanii lor, deoarece ei respira ”superficial” si oxigenul nu ajunge de multe ori la toate partile a organelor vitale?
In cazul in care nu utilizati pe deplin plamanii, ei pot fi aglomerati de acumulari toxice. Este posibil sa resimtiti efectele secundare ale acestei acumulari de toxine si anume: dureri de cap, dificultati de respiratie, ameteli si alte simpotone.
Cum se poate schimba asta?
Simplu: cu o metoda pe care o utilizati de 23.000 de ori pe zi. Respirati! Dar, de data aceasta, respirati profund si simtiti cum oxigenul face minuni in tot corpul dumneavoastra.
Respiratia profunda curata plamanii si va face sa aveti un corp mai sanatos. Respiratia superficiala rezulta dintr-un stil de viata adecvat, rigiditate musculara si activitate fizica insuficienta. Respiratia profunda este cel mai bun exercitiu pentru a curata rapid si usor si a asigura un schimb adecvat de oxigen si dioxid de carbon. Aceasta va incuraja extinderea diafragmei si va umple alveolele mai usor, oferind astfel, oxigen in intregul corp. Acest exercitiu elimina toxinele.
Respiratia profunda de la burta, ajuta pentru a avea o buna postura si pentru a functiona bine muschii care participa la respiratie, astfel ca coloana dumneavoastra vertebrala va fi recunoscatoare. Plamanii sunt implicati in sistemul hormonal care controleaza tensiunea arteriala. Asadar, exercitiile de respiratie pot ajuta la combaterea hipertensiunii.
Cum sa respiri adanc
Pentru a verifica daca acest exercitiu este facut corect, trebuie sa puneti o mana pe abdomen si alta contra pieptului.
1. Stai intr-un loc calm si linistit. Este ideal ca acest loc sa fie in natura, dar asta nu conteaza, trebuie sa fie un loc in care te simti in largul tau.
2. Stai jos, inchide ochii si inspira profund pe nas. Concentreaza-te pe burta ta: trebuie sa o umpli complet inainte de a incepe sa iti umpli plamanii.
3. Numara pana la 5, in timp ce expiri lent.
4. Inspira cat de multi poti, pana cand burta si plamanii sunt plini cu aer. Tine-ti respiratia timp de 3-5 secunde, apoi expira incet, in timp ce numeri pana la 5.
5. Goleste tot aerul.
6. Repeta exercitiul de la inceput.
7. Acest exercitiu se repeta de 10 ori in total.
… Cristina Nica