Sinuzita este o afecţiune a căilor nazale, o problemă cu care se confruntă multe persoane, dar de care nu suntem conştienţi până când nu se agravează. Şi există cazuri de persoane care au mers la diverşi medici, inclusiv chirurgi pentru mărirea căilor nazale, dar problemele de respiraţie au persistat. Există multe situaţii ale unor persoane care suferă de crize regulate de sinuzită, dureri de cap frontale, dureri faciale în zona sinusurilor şi a dinţilor, alături de tuse permanentă; la acestea se poate adăuga şi sindromul picurării postnazale.
Aceste simptome au un impact asupra somnului de-a lungul anilor, ceea ce afectează serios sănătatea generală şi imunitatea. Alergiile atunci când inhalezi sunt o cauză comună a sinusurilor, dar se întâlnesc mai frecvent primăvara din cauza polenului şi toamna din cauza ierburilor; cu toate acestea, există cazuri care suferă de aceste probleme pe întreg parcursul anului, singura soluţie fiind medicamentele obişnuite.
Pentru a gestiona sinuzita, multe persoane au încercat de-a lungul timpului antibiotice pentru a face faţă infecţiilor; a lua antihistaminice şi diverse spray-uri nazale în mod regulat nu soluţionează astfel de probleme, chiar dacă pulverizatoarele pentru nas sunt folosite pe timpul nopţii pentru a putea respira pe nas şi implicit pentru a dormi.
Din nefericire, chiar dacă ajută sinuzita, astfel de spray-uri pot provoca dependenţă, folosirea lor fiind greu de oprit datorită unui efect de recul, crescând scurgerile mucoase dintre doze. Se poate interveni cu alternative, serul fiziologic pentru irigarea nazală şi curăţarea sinusurilor fiind o bună alternativă, la fel ca vasele neti care s-au dovedit a fi o bună soluţie dacă este făcută în mod regulat. Ce mai poţi face pentru a putea dormi noaptea este să foloseşti spray-ul nazal doar pentru o nară timp de câteva săptămâni, pentru ca situaţia să se îmbunătăţească. Făcând acest lucru, o nară poate fi blocată, dar cealaltă curăţată, ceea ce îţi va permite să dormi; de-a lungul timpului, făcând acest lucru, poţi folosi ulterior spray-ul nazal în cazul ambelor nări. Spray-ul nazal salin este o opţiune foarte bună în astfel de situaţii.
Un motiv des întâlnit pentru recurenţa afecţiunilor sinusurilor o reprezintă excesul de drojdie cauzat de candidă, declanşat de doze multiple de antibiotice. Mai mult decât asta, pacientul poate avea probleme constante cu sistemul digestiv, balonări semnificative, dar şi constipaţii în anumite cazuri. În astfel de situaţii pot exista din partea celui ce suferă şi pofte mari de zahăr. Astfel de simptome, la care se adăugă şi un istoric al antibioticelor, sunt manifestări ale unei creşteri excesive ale candidei, însoţită de obicei de energie scăzută şi simptomele sinusurilor. Din nefericire, la toate acestea, dacă adaugi şi consum de carne şi lactate în detrimentul fructelor şi legumelor, poţi înrăutăţi situaţia, asta ca să nu mai menţionăm consumul mâncării de tip fast food.
Un astfel de stil de viaţă poate duce la o scădere vizibilă a energiei în funcţie de persoană, antihistaminicele aducându-şi şi ele un aport considerabil.
Pentru a gestiona sinuzita, poţi compensa sau poţi începe să lupţi pentru a aduce un echilibru dacă îţi place să mergi la sala de 3-4 ori pe săptămână, poţi elimina din alimentaţie zaharurile şi laptele şi poţi introduce fructe. De reţinut este faptul că pot fi găsite alternative la lactate, chefirul de cocos fiind indicat pentru probiotice. Apa îmbuteliată sau apa filtrată pot asigura necesarul de lichide zilnic, iar dacă adaugi suc de lămâie sau puţin suc de fructe, poţi face apa mai gustoasă.
Zincul este indicat ca supliment astfel că quercetina este o bună opţiune, la care poţi adăuga vitamina C şi complexul B; tot quercetina poate fi folosită ca alternativă pentru antihistaminice. Uleiul de ficat de cod este considerat ca reparator pentru membrană şi antiinflamator pentru îmbunătăţirea pielii uscate.
Pentru eliminarea drojdiei, există câteva remedii pe bază de plante. Florile de soc sunt remedii clasice antiinflamatorii pentru sinusuri, gymnema pentru reducerea poftei de zahăr, pau d`arco având rol antifungal şi digestiv dacă este luat de trei ori pe zi.
Chiar dacă numite sugestii de schimbare a stilului de viaţă par destul de dificile şi în anumite momente chiar copleşitoare, încet încet te poţi obişnui şi te poţi bucura de beneficii, de la îmbunătăţirea relaţiei cu sinuzita, la un somn mai calitativ şi o cantitate mai mare de energie. Şi dacă viaţa în general ţi se va schimba în bine, te vei simţi mai bine, vei fi şi mai mult încurajată să continui şi să acorzi atenţie lucrurilor care contează pentru tine.