În secolul diversităţii şi inclusivitatii, vestimentaţia corporate a evoluat şi ea. Departe de “uniformele” compuse din sacouri sau pantaloni clasici în nuanţe terne, companiile încurajează astăzi angajaţii să îşi exprime individualitatea şi creativitatea prin vestimentaţie, menţinând în acelaşi timp o imagine profesională. Codul vestimentar al fiecărei corporaţii defineşte cadrul profesional şi imaginea acesteia şi susţine totodată un sentiment al apartenenţei.
Stilul clasic în vestimentaţia office
Fie că este vorba despre o zi normală de birou, o întâlnire sau o conferinţă, stilul clasic în vestimentaţia corporate este întotdeauna o alegere sigură şi potrivită. Nuanţele de bleumarin, nude sau negru nu se demodează niciodată şi sunt uşor de asortat. Minimalismul şi eleganţa sunt cuvintele cheie atunci când este vorba despre adoptarea stilului clasic, atât în îmbrăcăminte cât şi în alegerea bijuteriilor sau accesoriilor.
Texturi şi materiale
Dintre elementele importante cu care se poate jongla în compunerea unui outfit corporate sunt materialul şi textura pieselor vestimentare alese. Tweed-ul este una din cele mai populare ţesături, acesta fiind prin definiţie mai elegant, sacourile bine croite cât şi rochiile sau fustele din această ţesătură fiind elemente de efect care pot da “greutate” ţinutei. Vâscoza satinată este de asemenea o ţesătură potrivită pentru rochiile office, mai ales în sezonul cald, având un drapaj frumos şi elegant.
Trenduri în vestimentaţia corporate
“Color blocking” este unul din cele mai populare trenduri presupune alegerea unei ţinute într-o singură culoare puternică sau combinarea a două culori în acelaşi outfit pentru a crea un look care să iasă în evidenţă. Culori precum albastru cobalt, roşu sau verde smarald sunt printre cele mai populare, iar pe lângă acestea nuanţele în trend ale fiecărui sezon, precum verde „lime” în sezonul vara 2023.
Printurile şi modelele geometrice
Printurile şi diferitele modele geometrice sunt elemente care adăugă un centru de interes şi dau un aer elaborat ţinutei. Se poate experimenta cu printuri florale, carouri sau dungi atât timp cât se păstrează simplitatea în restul elementelor vestimentare alese, pentru a evita un look aglomerat şi neprofesional.
Indiferent dacă se adoptă stilul clasic sau dacă se optează pentru includerea anumitor trenduri în vestimentaţia corporate, este important ca pentru aceasta să se investească în piese bine croite şi versatile care pot fi cu uşurinţă asortate şi purtate în numeroase variante. De asemenea, alegerea unor ţesături de calitate precum lâna, tweed-ul, mătasea sau vâscoza, este foarte importantă, aceasta păstrându-şi aspectul iniţial o perioadă mai îndelungată şi asigurând că ţinuta este una fără cusur.
Foto : Avenue No. 29