Alimentele congelate sau mai bine spus inghetarea lor, ne ajuta de foarte multe ori sa avem legume si fructe care sa isi pastreze in mare parte vitaminele, culoarea si gustul, chiar daca unele dintre ele sufera anumite transformari. In acelasi timp, inghetarea ne scuteste si de cheltuirea unor bani in plus, dar si de aruncarea unor alimente, pe care, in loc sa le aruncam, le putem pune in congelator. Asta se intampla in mod uzual pentru fiecare dintre noi, doar ca cei implicati in bucatarie reusesc sa combine alimente si bauturi inghetate, dand nastere de multe ori unor lucruri magice.
In acelasi timp, si noi ne putem bucura de beneficiile inghetarii, carnea putand fi taiata mai usor in felii mai subtiri, folosim cubuletele de gheata pentru bauturi – fie alcoolice sau smoothie-uri.
Fructele sunt deliciile inghetate, perele, cartofii dulci si tofu putandu-se bucura de o noua textura, alte niveluri de dulceata si suculenta. Tofu devine ca un buretel absorband mai bine lichidele cand este gatit, cartofii dulci prajiti dupa congelare devin mai dulci si mai caramelizati. Iar deliciile racoroase ale zilelor de vara vin sub forma de cocktailuri, smoothie-uri si alte bauturi, care folosesc atat fructe, legume, ierburi aromate inghetate, cat si gheata propriu-zisa.
Astfel, te poti bucura de mese sanatoase, mancaruri colorate si delicioase pline cu vitamine si minerale consumand alimentele congelate pe tot parcursul anului!