Adaptogenii-intr-o continua crestere de popularitate

Sanatate

Adaptogenii-intr-o continua crestere de popularitate

Terapeutii naturali considera ca adaptogenii pot schimba reactiile tale la stres, prin amortizarea efectiva a luptei tale sau a raspunsului la evadare.
262

Adaptogenii se pare ca reprezinta miracolul impotriva stresului si se afla intr-o continua crestere de popularitate, in mod special pe retelele de socializare. Fiecare ne dorim sa putem ramane cat se poate de calmi si linistiti, chiar cand apele sunt cele mai involburate si stim cat de dificil este sa ne pastram echilibrul in astfel de situatii. Anumite ierburi, radacini si ciuperci adaptive ar trebui sa te ajute in aceasta privinta, medicina traditionala indiana si chineza, folosindu-le pentru a mentine hormonii in echilibru. Doar ca acum, ele incep sa se bucure de o crestere a vizibilitatii si a popularitatii, fie ca vorbim de anumite tendinte sau influenceri in mediul online, sau de existenta lor fizica in magazine de profil.
Adaptogenii sunt extrasi din plante si au nume exotice ca ginseng Sibian, ashwagandha, schisandra, reishi, rhodium, ciuperca leu mango. Regasim adaptogenii in suplimente ca tincturi, pudre, tablete, ele putand fi mancate sau consumate sub forma de ceaiuri.

Cum functioneaza adaptogenii

Terapeutii naturali considera ca adaptogenii pot schimba reactiile tale la stres, prin amortizarea efectiva a luptei tale sau a raspunsului la evadare. Efectul domino schimba echilibrul hormonal pentru a te bucura de hormoni mai linistitori (serotonina) si mai putin hormoni, ceea ce declanseaza anxietate (cortizolul).
Daca ai avut o zi stresanta, o ceasca de ceai tulsi (busuioc sfant) te va ajuta! Nu poti dormi in timpul noptii? Ceaiul poate avea de asemenea efecte diferite pentru a-ti stimula hormonii energetici. Se spune ca ceaiul tulsi se poate adapta nevoilor corpului organismului tau.

Anumite studii au aratat ca adaptogenii pot ajuta oamenii sa se simta mai putini stresati, in timp ce altii au aratat un efect mai mic. In timp ce anumiti experti cred ca efectul placebo poate explica de ce persoanele se simt mai bine cu aceste suplimente, altii cred ca viitoarele cercetari vor arata impactul masurabil asupra celulelor, hormonilor si productiei de energie. Pana atunci, stim ca adaptogenii nu ar avea efecte negative, iar anumite femei care le iau zilnic, se bucura de beneficiile lor.

BEAUTY - Ierburile adaptogene sunt folosite acum in produsele de infrumusetare pentru calmarea pielii.

Comments are off this post!