Beneficii masaj facial. Ce ar trebui stiut?

Vorbim de drenajul limfatic si implicit notiunea de masaj facial ce ajuta la circulatia sangelui si a limfei, ultima continand toxine si deseuri celulare.

Daca ar fi de mentionat cele mai importante beneficii masaj facial, trebuie mentionat ca acesta ajuta la circulatia sangelui si a limfei, ultima continand toxine si deseuri celulare. Scurgerea limfei duce la o reducere a acumularii lichidului ce poate da chipului un aspect pufos, tenul luminandu-se aproape instantaneu. In plus, prin masaj sunt stimulate elastina si colagenul, ce reduc ridurile, liniile fine, petele si accelereaza regenerarea pielii. Iar acest lucru este valabil indiferent de ritualul tau de ingrijire sau varsta; pielea ta va fi mai sanatoasa si cu un aspect radiant. In acelasi timp, ajuta ca produsele folosite sa interactioneze mai eficient cu pielea.

Poti avea si tu parte de beneficii prin masaj facial destul de simplu si poti incepe folosind usor mainile pe ten, zi de zi, pana cand intra usor in ritualul tau de infrumusetare zilnic. Te poti concentra pe anumite zone ale fetei doar cu varful degetelor sau prin mici ciupituri, sau poti lucra cu mainile intinse prin miscari de intindere, pentru a-ti simti structura fetei. Iar in cazul in care urmeaza sa te machiezi, finisul mat se va aseza mult mai bine. Daca folosesti un dispozitiv de masaj facial, atentie doar sa il cureti inainte de a-l folosi! Aplica apoi un ser sau un ulei adecvat tipului de piele pentru a facilita masajul! Mai poti folosi o lotiune tonica sau un spray hidrolat pentru adaugarea de umezeala epidermei si a creste efectul neplacut al miscarilor. Daca pielea este predispusa cosurilor sau rosetilor, presiunea aplicata trebuie sa fie mai usoara; daca tenul este uscat sau mat, aplica miscari de masaj ferme sau viguroase.

Expertii in masaj facial considera ca masajul facial constant reprezinta esenta eficacitatii, astfel ca, daca faci dimineata 1-2 minute masaj facial si seara 2-3 minute, ar trebui sa fie cat se poate de eficient. Acorda o atentie zonei maxilarului si celei dintre sprancene, doua zone in care muschii sunt adesea hiperconectati!