Cu trecutul inainte!

Toti suntem ca un izvor al vietii care acumuleaza experienta si cunoastere, iar a privi spre varianta ta cu ani in urma, spre tineretea ta, poate fi un exercitiu extrem de util.

Toti suntem ca un izvor al vietii care acumuleaza experienta si cunoastere, iar a privi spre varianta ta cu ani in urma, spre tineretea ta, poate fi un exercitiu extrem de util. Procesul de revizuire a variantei tale este cel putin provocator si in anumite momente, nu foarte confortabil. Dar cea mai interesanta parta este aceea in care vezi cat de mult ai crescut tu ca persoana si cum ai evoluat. Partea practica a acestui experiment este aceea a unui fundament sanatos a stimei de sine si a sentimentului de incredere.

Ce trebuie sa stii tu, este faptul ca ai puterea sa iti conduci singur viata si sa ti-o gestionezi asa cum vrei tu si cum iti doresti, evident si in functie de contextul in care te misti. Aceasta calatorie care inseamna viata, iti schimba modul de a gandi si alegerile tale iti pot schimba fundamental traseul. Iar adevarata ta chemare, ceea ce trebuie tu sa faci, exista pe undeva acolo, tu doar trebuie sa descoperi ce si cum. Mai mult, optimismul si neinfricarea pe care o aveai cu multi ani in urma si asta in mod constient, te-a facut sa nu renunti nici acum, indiferent de incercarile avute si care urmeaza.

Un fapt extrem de important este acela ca ai invatat ca in timp ce factorii externi pot aduce multe incercari pe drumul tau, depinde doar de tine daca vei fi fericita sau nu. Si acest lucru se datoreaza faptului ca doar tu decizi in privinta alegerilor si fara a exagera, trebuie sa stii ca tu ai puterea aici!
Mai mult decat toate acestea, cu siguranta va veni ziua in care vei constientiza in mod realist ceea ce ai facut, vei fi recunoscatoare acelor valori asimilate, deciziilor luate si chiar poate vei fi uimita ce lucruri semnificative ai facut si unde te situezi acum, cum ai reusit sa schimbi in bine viata celor din jur, cum ai reusit sa influentezi destinele celor din jur. Cu siguranta, in momentul in care tragi linie, realizarile si ce ai lasat in urma, indiferent ce ai facut, iti ofera satisfactie, bucurie si un sentiment de implinire, greu de exprimat in cuvinte.

A accepta diferentele, indiferent de natura lor, inseamna un pas inainte spre a fi fericita si asta pentru ca, oricare ar fi drumul tau, vor aparea influente externe care vor interveni asupra modului tau de a fi, a actiona, samd. Vor fi voci care vor afirma ca e bine sa faci in modurile in care considera ei ca sunt ok; ceea ce poti tu sa faci, este sa-i asculti cu atentie, sa filtrezi informatia foarte bine si doar daca ceea ce au spus ei, crezi ca vor influenta in bine ceea ce faci, atunci poti adopta sfaturile.
In alte cazuri insa, chiar daca tu nu esti asa cum cer standardele, nu iei deciziile „logice” care se iau in anumite situatii, acest lucru nu trebuie sa te descurajeze! Dimpotriva: accepta faptul ca ai alte puncte de vedere, o alta viziune, asuma-ti greselile si invata din ele, accepta-te exact asa cum esti! Identitatea ta culturala, modul tau de fi si a gandi, deciziile luate, te vor ajuta sa iti atingi scopul; pe de alta parte, cei din jur trebuie sa inteleaga si sa admita modul tau de a fi. Mai mult, ceea ce va conta este faptul ca tu ai ajuns acolo unde ti-ai dorit, iar alte lucruri de pe parcurs, vor conta mai putin sau vor fi atat de putin semnificative, incat nici nu vor fi luate in considerare.

Pentru un parcurs sanatos, trebuie sa te concentrezi pe starea de bine si pe ceea ce faci, dar trebuie sa si faci ce iti place. Exista posibilitatea, ca in multe situatii de altfel, sa primesti vesti care nu iti plac, legate de propria-ti sanatate si atunci este pe deplin justificat sa te simti tot timpul nervoasa, anxioasa si speriata. Problema devine cu adevarat o problema, din momentul in care incepi sa accepti toate medicamentele de care ai auzit, despre care citesti, alaturi de alte recomandari venite din partea unor persoane bineintentionate, dar nu specialisti. Asculta-i pe toti, informeaza-te corect si gaseste formula si spatiul care te fac fericita!

Acest stres autoindus nu va influenta sub nicio forma ceea ce iti ofera viitorul, ci iti ia bucuria de a trai si a „musca” din placerile nevinovate ale vietii pe care o traiesti astazi. Bucura-te de ceea ce faci, bucura-te de viata, fii lucida, iar timpul va rezolva toate problemele. Indiferent ce iti ofera viitorul, care iti va fi parcursul vietii, a fi stresat, nu face altceva decat sa iti accentueaze in rau starea mentala si cu siguranta stii ce mult inseamna acest lucru pentru starea generala de sanatate si vindecarea eventualelor probleme.

A avea grija de tine este important si este un lucru care merita, pentru ca ai un loc de munca bun, ai o familie frumoasa, ai o viata de invidiat. Munca grea este importanta, a invata tot timpul este necesar si te ajuta, dar, acordandu-ti atentie si a avea grija de sanatatea ta este cel mai important. Nu ai putea sa iti continui viata frumoasa daca nu te simti in stare si daca sanatatea este una din verigile slabe ale tale. Indiferent cum iti este viata, cu urcusuri si coborasuri, ii poti face fata daca esti puternica si rezistenta, de aceea trebuie sa ai grija de sanatate.

Exista posibilitatea sa te afli in acel moment de cotitura al vietii in care afacerea ta nu functioneaza asa cum iti doresti, iar propriile economii se clatina. Stii de asemenea ca nu te poti intoarce la vechea viata, iar planul de care te-ai tinut pare sa nu functioneze. Ce trebuie sa constientizezi cel mai bine si sa fii mandra de tine este faptul ca te-ai aventurat in necunoscut, departe de confort si acea liniste banala, regasita in multe cazuri.

Ai ajuns pana in acest punct datorita logicii si a gandirii tale si ceea ce ai facut a functionat. Pana la un punct. Nu va fi usor, dar trebuie sa mergi mai departe si retine ca indiferent de situatie, cele mai bune decizii sunt rare.

Ai in jur prieteni, familia care te incurajeaza sau care iti spun sa te retragi. Ceea ce stii tu si nu stiu cei din jur, este faptul ca, daca tu ai ales aceasta cale, nu esti facuta sa fii ca ceilalti! Tu nu mergi pe cai batatorite, ai nevoie de libertate si ai nevoie de un scop! Iar faptul ca prin ceea ce faci angrenezi multa lume, unora schimbandu-le vietile in bine, trebuie sa te motiveze si mai mult si sa te faca sa fii mandra de ceea ce esti!