Cum curatam puloverele? Suntem In Sezon Rece si Este Necesara Purtarea Puloverelor. Cum Le Intretinem?

Vestimentatie

Cum curatam puloverele? Suntem In Sezon Rece si Este Necesara Purtarea Puloverelor. Cum Le Intretinem?

32

Daca iti dedici putin timp curatarii hainelor la domiciliu, poti scuti o suma de bani considerabila cu care iti pot satisface alte nevoi. Tot ce ai nevoie este putina rabdare, sa stii lucruri elementare despre spalat, iar pulovere tale vor arata bine, vor avea un miros placut si vor fi moi la atingere.
Fie ca sunt din bumbac, lana, casmir, acrilic, ramie sau bambus, puloverele pot fi curatate acasa; exceptie fac anumite tipuri care au captuseli, care prin spalare isi pot pierde forma.
Masina de spalat
Pentru inceput, verificati eticheta de la spate care va poate informa daca puteti spala puloverul la masina. Daca vorbim de acrilice si fibre artificiale, dar si de anumite tipuri de bumbac sau ramie, atunci suntem pe calea cea buna. Spalarea la masina  a unor pulovere – altele decat cele mentionate, poate duce la intinderea firelor sau comprimarea lor.
Ce trebuie sa retineti:
–    Inainte de a pune puloverele la masina, scoateti eventualele pete
–    Folositi cea mai scazuta temperatura a apei
–    opriti masina de spalat inainte de ciclul de centrifugare; in cazul in care aceste miscari sunt puternice, poate duce la intinderea firelor sau comprimarea lor (popular: “intra la apa”)
–    cand scoateti puloverul din masina, luati-l usor, nu trageti de el!
–    Nu puneti un pulover intr-un uscator de rufe! Preveniti comprimarea anumitor materiale si evitati efectul static in cazul fibrelor acrilice
Spalatul de mana
Este cel mai indicat in cazul puloverelor, se recomanda o apa calduta si in mod special detergentul lichid, mai ales cand avem a face cu o lana fina si casmir.
–    spalati delicat prin presari usoare
–    nu lasati un timp indelungat puloverele in apa cu detergent, pentru ca acest lucru poate provoca o rigiditate a fibrelor
–    clatiti intr-un vas cu apa, pentru a asigura patrunde apei in toate fibrele
–    evitati spalarea mai multor pulovere in acelasi timp, pot iesi culorile, iar clatirea nu se poate face corespunzator
Puloverul trebuie sa fie lasat la uscat 24 de ore, se aseaza paturit in dulap si nu pe umeras.

Comments are off this post!