Fara stres! Cum il putem evita si ce putem face?

Fiecare ne dorim o viata fara stres, dar din nefericire se pare ca nu putem scapa de el definitiv, asa ca cel mai bine si sanatos pentru noi este sa reducem modul in care suntem afectati.

Fiecare ne dorim o viata fara stres, dar din nefericire se pare ca nu putem scapa de el definitiv, asa ca cel mai bine si sanatos pentru noi este sa reducem modul in care suntem afectati.

Bucura-te de aceasta perioada! Cat timp zilele sunt mai lungi, este o idee buna aceea de a iesi afara! Fie ca mergi intr-un parc, o padurice sau pe langa o apa, o astfel de plimbare placuta nu doar ca te ajuta sa ai parte de ore fara stres, dar iti ofera si o stare fizica buna. Incearca o plimbare matinala in care sa te bucuri de expunerea la lumina diminetii ce iti reseteaza ritmul circadian!

Planteaza ceva! Gradinaritul are un rol foarte terapeutic, iti poate oferi momente fara stres, asa ca te poti bucura de multe plante atat la pervazuri cat si in gradina, in functie de locuinta ta. Iar daca iti faci un obicei in a planta cate ceva de-a lungul timpului, te poti bucura de o abundenta de plante pe tot timpul anului; in plus, despre verdeata se stie ca ne elibereaza de stres.

Bucura-te de spatiu! E timpul sa elimini din dulap si sifonier lucrurile pe care nu le mai porti de ceva timp. Tu tot le-ai schimbat locul de-a lungul timpului, dar parca nu s-au potrivit niciodata unei tinute, asa ca e timpul sa scapi de ele! Astfel, vei avea si un dulap mai spatios, dar vei putea face si un bine, dand din haine unor prietene sau chiar donandu-le.

Da-i un aer proaspat garderobei! Dupa ce ai facut curatenie in dulap, eliminand ce nu mai porti, e timpul pentru o actualizare cu piese vestimentare noi, care iti pot oferi continuitate si anul viitor. Accesoriile sunt iarasi indicate, iar piata mai mult decat ofertanta, tu trebuie doar sa iti cunosti stilul, sa cercetezi piata si sa iei ce ai nevoie, iar internetul e un bun prieten si in aceasta situatie.

Incearca sa renunti la alarma ceasului sau telefonului! Daca seara te culci la o ora rezonabila, nu trage draperiile si lasa lumina naturala sa patrunda in camera si sa te trezeasca! Te vei trezi treptat, te vei simti mai putin obosita si in ton cu tine insati.

Stimuleaza-te digestia! O cana cu apa calda, la care adaugi putina lamaie si miere de albine, iti va trezi usor digestia si ii va da un impuls bun sistemului imunitar.

Faptele bune. Fie ca faci o fapta buna ajutand pe cineva sau faci parte dintr-o asociatie de voluntariat, iti ofera sansa sa te simti mai bine cu tine insati si sa reduci stresul asimilat.