Grounding-solutia perfecta pentru un restart mental?

Grounding-ul sau legatura cu pamatul ar putea fi solutia daca ai nevoie de un impuls fizic sau mental.

Grounding-ul sau legatura cu pamatul ar putea fi solutia daca ai nevoie de un impuls fizic sau mental. Ai putea incepe prin a-ti imagina ca mergi descult prin iarba racoroasa sau bogata, pe malul marii unde simti nisipul fin. Acest gen de legatura intima cu pamantul te face sa zambesti, iti ridica starea de spirit si daca te-ai bucurat de asemenea experiente, ti le vei aminti mult mult timp, asta daca nu vei dori sa le (re) experimentezi mai repede.

Termenul de grounding (impamantare in traducerea noastra) sau legatura cu pamantul aduce modificari chimice si electrice in corpurile noastre, oferindu-ne un impuls pozitiv in dispozitie. In plus, conform studiilor publicate in Journal of Environmental and Public Health, ceea ce numim grounding, ne poate ajuta la usurarea si reducerea inflamatiei, cresterea circulatiei sanguine, reducerea durerilor musculare si sanatatea inimii.

Grounding este un instrument indispensabil de vindecare si recuperare pentru orice tratament or regim de recuperare in ceea ce priveste leziunile, chirugia si performanta atletica maxima. Intr-un mod oarecum uimitor, planeta pare sa fie cel mai natural si puternic antiinflamator pe care il avem.

Corpul tau este capabil sa-si creeze propria electricitate. Sistemul nervos central genereaza impulsuri electrice care iti instruiesc corpul sa respire, sa inghita sau sa fuga de un atacator. In mod natural, corpul are o incarcatura neutra, dar in zilele noastre, lumina albastra a dispozitivelor electrice formeaza o abundenta de poluare, care poate modifica aceasta neutralitate, iar ionii pozitivi in forma radicalilor liberi, incep sa invadeze si sa se acumuleze in tesuturi. Cercetarile asociaza radicalii liberi cu imbatranirea prematura, inflamatie, dementa, artrita, caderea parului, cancer si chiar deteriorare a ADN-ului, asa ca e interesul tau sa scapi de ei cat mai repede.

Pamantul are o incarcatura blanda de negativitate si conform chimiei elementare de prin scoala, pentru a elimina sarcina pozitiva trebuie introdusa una negativa. Prin urmare, contactul direct al corpului – pozitiv, cu pamantul – negativ, aduce organismul intr-o stare neutra. Natura ofera o †nutritie†electrica de la pamant pentru a mentine ordinea in mod natural si a vindeca circuitele bioelectrice din corp. Studiile au aratat ca aceste aflux de electroni de la pamant ajuta la calmarea sistemului nervos, reducand inflamatia si aducand pace corpului si mintii.

Daca vrei sa testezi acest lucru singur, nu ai decat sa te descalti si sa mergi cu picioarele goale prin iarba, nisip, sau chiar si noroi. Poti de asemenea sa stai cu palmele pe pamant sau sa te scufunzi intr-o apa naturala. In mai putin de jumatate de ora, vei simti beneficiile contactului cu pamantul.