Imbatranirea ochilor si modalitati pentru a intarzia acest proces

Imbatranirea ochilor nu incanta pe nimeni si cu siguranta nu te simti confortabila cand nu reusesti sa distingi prea bine indicatoarele rutiere.

Imbatranirea ochilor nu incanta pe nimeni si cu siguranta nu te simti confortabila cand nu reusesti sa distingi prea bine indicatoarele rutiere sau nu poti identifica o persoana de la distanta! daca te incalzeste cu ceva, sa stii ca nu esti singura, cercetatorii oferind studii care arata ca astfel de probleme au crescut cu peste 60% din 1970! Mai mult, 75% dintre noi, ne ingrijoram ca vom avea nevoie de o corectare din ce in ce mai puternica in urmatorii ani!

Pe de alta parte, exista experti care sunt optimisti in acest sens, ei afirmand ca poti vedea foarte bine la orice varsta, nefiind necesar nici chiar sa iti dezlipesti ochii de pe ecrane! De unde acest optimism? Ei afirma ca schimbarea/ modificarea unor obiceiuri ale stilului de viata, poate preveni si chiar inversa multe probleme de vedere, imbatranirea ochilor nereprezentand pentru anumite persoane nicio problema.

Pastrarea unei vederi clare

Aproape jumatate dintre noi avem probleme atunci cand ne uitam la anumite obiect, vazandu-le in ceata. Unul dintre factorii declansatori este numarul mare de ore petrecut privind de foarte aproape obicetele, fie ca vorbim de o carte, laptop, telefon. Ca si alti muschi si cei ai ochilor, au nevoie de exercitii pentru a ramane puternici.

Ce poti face. Tine degetul mare la o distanta de aproximativ 15 cm, concentreaza-ti privirea pe el, in timp ce inspiri adanc. Apoi, schimba-ti focusul catre un obiect aflat la 30 de metri si inspira iarasi adanc! Continua – alternand cele doua distante, timp de un minut si fa acest exercitiu la fiecare jumatate de ora cand ai de lucru de aproape (close-up)!

Imbunatatirea vederii pe timp de noapte

Spanacul, varza kale si alte frunze au luteina, un pigment galbeniu care se regaseste in tesuturile ochilor si actioneaza ca o protectia solara naturala. Cu cat cantitatea de luteina ingerata este mai ridicata, cu atat riscul pierderii vederii este mai mic, la fel ca si cataracta si degenerarea musculara. Mai mult, luteina imbunatateste si vederea pe timp de noapte.

Studiile arata ca imbunatateste vederea noctura, adapatabilitatea rapida la schimbarea de luminozitate, citirea la lumina slaba, nemaimintind de faptul ca te poate ajuta enorm cand conduci masina pe timp de noapte. Daca nu esti o mare fana a acestor frunze verzi, trebuie sa stii ca, consumul a 12 oua saptamanal, ofera o cantitate asemanatoare de luteina, conform cercetatorilor Universitatii din Massachusetts.

Pastreaza-ti ochii tineri cu un duo redutabil!

8 studii arata ca, suplimentandu-ne alimentatia zilnica cu 2000 mg de ulei de peste si 1000 mg de vitamina C, suntem protejati impotriva cataractei, a degenerarii maculare si a pierderii vederii. Cercetatori din Japonia afirma ca doza normala mentionata, reduce riscul vederii incetosate, a tensionarii si oboselii ochilor cu 25%! Grasimile regasite in uleiul de peste reduce inflamatia din ochi, vitamina C fiind un puternic antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi, ce pot imbatrani prematur lentila ochilor. Pentru cele mai bune rezultate, mergi pe 500 mg de vitamina C de doua ori pe zi si ulei de peste zilnic, odata cu mesele, grasimile dietetice imbunatatind absorbtia.