Intinderile si necesitatea lor. Tipuri de intinderi

Intinderile sunt extrem de importante, fie ca le faci pur si simplu pentru a fi in forma sau inainte de exercitiile fizice, ele imbunatatind forta miscarilor, rigiditatea muschilor, riscul de ranire.

Intinderile sunt extrem de importante, fie ca le faci pur si simplu pentru a fi in forma sau inainte de exercitiile fizice, ele imbunatatind forta miscarilor, rigiditatea muschilor, scazand riscul de ranire. Doar ca, multi dintre noi nu stim cand sa facem intinderile si care sunt cele mai potrivite.

Intinderea dinamica

Inainte de exercitiile fizice pe care le faci, este indicata o intindere dinamica, pentru a incalzi corpul si a-l pregati pentru intensitati mai mari. Aceasta implica sa faci miscari asemanatoare cu cele ale exercitiilor tale, doar ca, trebuie sa iti misti corpul in permanenta, comparativ cu exercitiile si miscarile propriu zise.

Intinderea activa

Scopul acestui tip de intindere este de a mari circulatia sanguina si performanta miscarilor ulterioare. Iti poti legana bratele, picioarele, rasuci trunchiul, poti face aplecari. Studiile au aratat ca aceasta intindere de dinaintea exercitiului, previne accidentarile si imbunatateste performanta.

Intinderea statica

La sfarsitul antrenamentului, cand muschii sunt calzi, intinderea statica este ideala. In cadrul acestui tip de intindere, poti sta in aceeasi pozitie timp de 10 secunde, efectuand o miscare lenta si profunda a grupei musculare pe care ai lucrat. Acest tip de intindere te ajuta sa iti intinzi muschii, sa iti creasca flexibilitatea, incetineste ritmul cardiac si scade inflamatia.

Intinderea generala

Daca ai terminat de alergat sau ai facut un antrenament la nivelul corpului inferior, intinderea muschilor picioarelor si a celor fesieri este cel mai bun lucru pe care il poti face. Daca partea superioara este cea dureroasa, mergi pe intinderi care sa iti angreneze bratele, umerii, spatele si interiorul.