Julius&Katy si dansul de societate

Julius&Katy sunt instructorii de dans de societate care pun pasiune in fiecare coregrafie si aduc magie fiecarui eveniment!

Julius&Katy sunt instructorii de dans de societate care pun pasiune in fiecare coregrafie si aduc magie fiecarui eveniment!

De cand ai inceput sa dansezi impreuna cu sotul tau?
Ca si cuplu, suntem impreuna din 2017. Am inceput sa predam dans de societate in 2018, in colaborare cu Latino Vibes Dance Academy fondat de Marius Iacob.

Cum te simti facand echipa cu sotul tau?
Ne intelegem foarte bine, ne-am impartit munca. Eu sunt cu teoria iar Julius cu practica.

Ce simti cand lucrezi la o coregrafie?
Este un sentiment minunat sa creezi coregrafii pentru Dansul Mirilor sau pentru spectacolele noastre. Nu avem idei prestabilite, nu predam de doua ori aceiasi coregrafie. Fiecare pereche are povestea diferita.

O coregrafie Julius&Katy pentru Dansul Mirilor incepe cu minim o luna si jumatate inainte de nunta.

Ce ne poti spune despre coregrafia pentru Dansul Mirilor?
Dansul este o limba universala, limbajul sufletului si al corpului, cum s-ar spune. Dansul Mirilor este cel mai magic moment al serii, iar noi transpunem in dans o coregrafie unica a povestilor de dragoste al fiecarei perechi in parte.

Cand vine vorba despre reprezentatiile noastre, din nou, nu avem idei prestabilite. Alegem melodiile si apoi dansam pur si simplu, la liber. Eu ma las condusa de Julius, de multe ori dansez legata la ochi, ma incred in Julius, iar el la randul lui face ce ii dicteaza muzica. Ideile deci, ne vin pe parcurs dupa care stabilim ce vom dansa.

De cat timp ai aceasta pasiune pentru dans? Ce inseamna dansul pentru tine?
De mica am fost pasionata de dans. Stateam in fata televizorului si ma uitam la povestile cu Barbie in Lacul lebedelor, in Cele douasprezece printese balerine si incercam sa le imit si sa dansez prin casa. Mergeam cu parintii la spectacole de balet si le-am spus, cand aveam 4 ani, ca si eu vreau sa practic baletul. Zis si facut!

Dupa ce am mai crescut putin, am facut si dans sportiv o perioada. La varsta de 11 ani mi-au aparut si alte pasiuni pentru alte sporturi, cum ar fi tirul cu arcul (practicat si in prezent), si am pus dansul cativa ani deoparte.

Insa in 2017 cand mi-am cunoscut sufletul pereche, un dansator desavarsit, s-a aprins din nou Flacara pasiunii pentru dans. Am luat cursuri private de la Julius, el m-a invatat tot ce stia si pe parcurs ne-am indragostit.

Julius practica dansul de foarte mult timp neintrerupt. El a fost multiplu campion la mai multe competitii, iar categoria lui preferata este Disco Fox-ul. El mereu zice ca dansul este o forma de exprimare foarte importanta. “Dansul iti vindeca sufletul“ imi spunea el.

Julius&Katy pot fi urmariti pe paginile acestea: Schoger Julius - Facebook / Rezmuves Kati - Facebook / Pagina oficiala - Julius&Katy / YouTube - Julius&Katy.

Cat timp dureaza pregatirea unei coregrafii speciale pentru dansul mirilor?
O coregrafie Julius&Katy pentru Dansul Mirilor incepe cu minim o luna si jumatate inainte de nunta. Cu fiecare pereche lucram in alt mod in functie de cerintele lor. Sunt perechi care doresc un singur dans si sunt altele care opteaza pentru colaje.

In primul rand, inainte sa incepem coregrafia, indiferent de alegerile lor, noi predam bazele stilului ales de acestia, abia dupa care trecem la “avioane”. Ne ocupam in amanunt de pregatirea fiecarei perechi, incepand cu intrarea in ring, cu scenografia, aranjamentele, efectele, etc.

Julius&Katy pot fi urmariti pe paginile acestea: Schoger Julius – Facebook / Rezmuves Kati – Facebook / Pagina oficiala – Julius&Katy / YouTube – Julius&Katy.

Interviu realizat de Daniela Sala