Lucreaza cu anxietatea! Cum poti depasi o astfel de perioada

oate ca au trecut peste aceasta perioada, mai pot exista anumite “urme”, care pot fi sterse cu putina compasiune si sprijin.

Anxietatea este experimentata de una la patru persoane cel putin o singura data in viata lor si cu toate ca au trecut peste aceasta perioada, mai pot exista anumite “urme”, care pot fi sterse cu putina compasiune si sprijin.

Anxietatea nu este ceva care se manifesta intr-un anumit mod pentru fiecare in parte. Ea poate veni in multe forme, cea mai dificila slabindu-te mult si inundandu-ti practic tot corpul. Iar daca ai o forma de panica in care anxietatea isi intra in drepturi depline, poti simti ca viata ta in respectivul moment este pe o linie foarte ascutita. Partea cea mai interesanta si buna este aceea ca, in momentul in care alegi sa imbratisezi si sa accepti anxietatea, poti trai in continuare cu ea; iar in timp, te poti detasa de ea.

A fi puternica si constientizand ca nu esti sub nicio forma o persoana deteriorata, nebuna si fiind in fiecare zi prezenta intr-un razboi continuu pe care doar tu il vezi, este un lucru foarte curajos. Trebuie sa ai grija de tine – ceea ce este foarte important, asa ca incearca sa continui cu exercitiile fizice, lectura, meditatia, arta, scrisul, meditatia, petrecutul timpului cu prietenii sau orice crezi tu ca te ajuta. A-ti pune intrebari ajuta de asemenea. Intreaba-te de ce te deranjeaza atat de mult? Raspunsul tau este extrem de valoros, ulterior tu avand nevoie doar de compasiune si incredere in propriile forte.

Cei care nu sufera de anxietate inteleg mai greu ce inseamna ea, fiind de multe ori si dificil de exprimat in cuvinte, conceptiile gresite plecand de multe ori de la neintelegerea fenomenului. Iar atunci cand intelegi ca frica este doar o sansa de a arata ca esti curajos, poti exprima fara nicio problema ceea ce simti; nu trebuie sa iti fie rusine de emotiile tale! Si in momentul in care ne schimbam modul in care vedem anxietatea, ne putem schimba si modul in care traim, iar conversatiile si tot ceea ce facem in privinta anxietatii, devine tot mai inaltator si pozitiv.

Anxietatea si ce trebuie retinem!

  • Exprimarea recunostintei creste oxitocina – molecula iubirii si creeaza conexiuni mai puternice. A scrie, a tine un jurnal, ofera o claritate a gandurilor, a ceea ce simti si gandesti, iar combinarea celor doua reprezinta o reteta simpla pentru o sanatate mai buna, relatii mai puternice, o stare de fericire imbunatatite.
  • Scrie zilnic trei lucruri pentru care esti recunoscatoare in ziua respectiva sau alege un lucru din ultimele 24 de ore si scrie in detaliu despre el. Cel mai important este sa iti acorzi timp si sa simti recunostinta pe masura ce iti amintesti si retraiesti fiecare experienta.