Tipuri Costume de Baie. Costume de Baie Adecvate Corpului tau

Vestimentatie

Tipuri Costume de Baie. Costume de Baie Adecvate Corpului tau

16

Suntem in plin sezon calduros, gata sa gustam din plin de vacanta, iar daca vom simti pe talpi nisipul de la malul marii, atunci trebuie sa fim pregatite din acest punct de vedere. In continuare, vom face o incursiune in universul costumelor de baie si vom vedea care care ni se potrivesc, ce ar trebui facut si ce nu, alaturi de multe alte lucruri – speram noi, interesante.

TIPURI COSTUME DE BAIE

O singura piesa. Cea mai intalnita forma de costum de baie, este cea dintr-o singura piesa, avand spatele mai mult sau mai putin descoperit.

Bikini – doua piese. Alta forma este cea din doua piese, bikini. Prima acopera sanii, iar cea de-a doua, zona inferioara a abdomenului si fesele, ramanad astfel, o zona neacoperita intre ele.

Tankini – doua piese. Este o alta forma de costum de baie din doua piese, una acopera sanii si de   obicei partea superioara a abdomenului, cealalta partea inferioara si fesele, ramanand un spatiu intre cele doua, de data aceasta, mai mic.

Monokini – 1-2 piese este un costum de baie dintr-o singura piesa care acopera zona inferioara a abdomenului si sanii, avand decupaje diferite; in aceasta categorie, se poate inscrie de asemenea si o  singura pereche de bikini, fara niciun top.

Burkini Aceasta este asemanatoare costumului de scafandru si care acopera intreg corpul si capul (fara fata).

COSTUME DE BAIE ADECVATE TIPULUI TAU DE CORP

– Daca ai sanii mici, cea mai buna solutie este gasirea unui costum de baie, in care sutienul sa aiba  volanase sau diverse ornamente, pentru a crea iluzia unui piept mai mare si a distrage atentia.
– Daca aveti un corp compact, trebuie sa dati iluzia multor curbe. Este indicat sa aveti sutiene cu cupe, volanase si avand culori stralucitoare si imprimeuri vesele; evitati costumele de baie dintr-o piesa care pot acccentua acest aspect!
– Daca ai fundul plat, incearca sa folosesti culori vii si imprimeuri puternice pentru a distrage atentia. In avantajul tau poate lucra si daca ai o pereche de bikini decupati in exterior pentru a se vedea putin din fese.
–  Daca ai umeri largi, ia-ti un costum de baie dintr-o singura piesa, avand o culoare solida si care sa aiba imprimeuri pe partile laterale si care iti va da corpului forma de clepsidra. Mai ai de asemenea, varianta costumului de baie asimetric, cu un umar decoperit care va distrage atentia.

– Daca esti posesoarea unor sani generosi, ideale ar fi bretelute subtiri pentru sutien si sa incercati sa gasiti piesele costumului de baie avand benzi cusute.

–  Daca ai soldurile mari si picioarele slabe, trebuie creat un echilibru intre solduri si umeri. Cand iti alegi un costum de baie, incearca unul care sa-ti alungeasca claviculele!

– Pentru femeile cu putin mai multa burtica sau burtica lasata, cel mai bine lucreaza un costum de baie peplum. Pentru a distrage atentia de la burtica, incercati un costum de baie cu un decolteu cat mai adanc.

– Pentru posesoarele unui fund mai mare, culoarea trebuie sa fie una solida in partea de jos si cu  imprimeuri in partea superioara. Respectati aceasta regula si in cazul unui costum de baie din doua piese si mizati pe talia inalta!

– Pentru picioarele scurte, este indicat sa aveti bikini decupati in partile laterale sau prinsi in sireturi. Cu cat este afisata mai multa piele, cu atat picioarele se vor alungi mai mult.

CE NU TREBUIE SA FACI
– Evita sa cazi in capcana de a purta costume de baie care sunt la moda in momentul respectiv. Pentru ca un costum de baie sa fie perfect, el trebuie sa ti se potriveasca formei corpului si sa te avantajeze.

– Nu iti cumpara costum de baie de marime mai mare pentru a-ti ascunde anumite defecte sau ca tu consideri ca acesta iti da forma corpului: gresit! Orienteaza-te catre un costum de baie care intai de toate te avantajeaza, fie ca la asta lucreaza culoarea, stilul sau printurile.

CE TREBUIE SA FACI
– Incearca mai multe tipuri de costume de baie (materiale, culoare), mai ales ca stilul se schimba tot timpul, astfel incat, poti gasi de fiecare data, unul care sa te avantajeze si mai mult
– Daca ai dubiii cand vrei sa-ti iei un costum de baie, ia-ti unul de marime mai mica, mai ales ca
apa il intinde.
– Foloseste bretelele reglabile pentru a se potrivi formelor si de fiecare data strange mai tare.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *