Sa incercam sa facem lucrurile care ne aduc beneficii pe termen lung, in detrimentul lucrurilor pe termen scurt!
- A avea partide de sex de cel putin 2-3 ori pe saptamana, scade riscul aparitiei bolilor de inima cu 45 de procente, chiar daca vine cu un risc usor de a avea un atac de inima in timpul acestuia.
- Studiile stiintifice au demonstrat ca a-ti pastra dantura naturala sanatoasa, creste semnificativ sansele de a atinge 100 de ani! Stii ce ai de facut: perie (cel putin 2 minute!), clateste, foloseste ata dentara!
- Pozitivitatea reprezeinta una dintre cele mai importante beneficii pe termen lung si ne ofera inca 7,5 ani de trait! A te bucura de viata, de tot ce iti ofera si a face o sarbatoare din fiecare etapa majora, te ajuta mai mult decat realizezi acum!
- Daca esti genul aventurier in relatiile amoroase, ar fi bine sa te opresti, studiile aratand ca persoanele singure au un risc de a trai mai putin cu aproximativ 16 procente, comparativ cu cei casatoriti!
- Cine nu s-a ametit de la alcool? Doar ca trebuie moderatie daca vrei o viata lunga si frumoasa, 1-2 pahare de vin zilnic, fiind de ajuns.
- Miscarea trebuie facuta zilnic daca iti doresti sa te bucuri de beneficii pe termen lung, indiferent ca faci exercitii fizice regulate, te plimbi sau faci alte activitati, impiedicand obezitatea si lucrurile neplacute care vin impreuna cu aceasta.
- Un studiu suedez cu persoane avand varstele cuprinse intre 40-80, a aratat ca cei care au caine, au sanse cu 20% mai mult sa traiasca mai multi ani, comparativ cu cei care nu au.
- Consumul de nitrati are legatura cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, asa ca ar fi indicat sa crestem consumul cruciferelor, salatei verde, rucolei, spanacului, sfeclei, patrunjelului.
- Incapatanarea nu este indicata daca vrei sa adaugi mai multi ani vietii tale, un studiu realizat in Italia a gasit o corelatie intre o viata lunga si incapatanare.
- Nu-i lasa pe prieteni sa te deconecteze de la exercitiile fizice! Studiile au aratat ca cei care se antreneaza fizic solitar, vor fi mai putin fragili la batranete, aceasta fiind una dintre cele mai importante beneficii pe termen lung.