Cristina Gadei se incadreaza in categoria persoanelor de succes, ea reusind in pofida barierelor teritoriale si a mentalitatii depasite care ne guverneaza, sa pune bazele a ceea ce poarta numele de C. HUB. Venind din alt mediu, alt domeniu, mult mai deschis din multe puncte de vedere, Cristina a demonstrat ca atunci cand vrei cu adevarat ceva, chiar se poate! In multe dintre cazuri. Nu i-a fost usor, dar a crezut in ideea ei, in viziunea proprie si a mers mai departe.
Spatiile de coworking incep sa prinda incet incet si in societatea romaneasca si atunci cand faci totul intr-un mod profesional si asumat, rezultatele incep sa se vada. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, cui se adreseaza, care sunt avantajele acestui nou concept, am stat de vorba cu Cristina. Un dialog deschis, care a curs frumos si din care am aflat multe lucruri interesante despre C. HUB, dar si despre omul Cristina Gadei!
Interviu : Marta-Iozefina Bencze | Makeup&Hairstyle : Bianca Vede
Cum te-ai descrie intr-o singura fraza?
Sunt o persoana energica, pun mult suflet in ceea ce fac, iar perseverenta este unul din punctele mele forte.
Ce visai sa devii in copilarie? Care era jobul la care visai si de ce?
Imi doream sa devin profesoara – mi se parea varianta ideala, sa ies in fata sa vorbesc, iar ceilalti sa ma asculte. Mi s-a parut interesant si am apreciat intotdeauna persoanele care ofera plus valoare grupurilor prin intermediul informatiilor pe care le transmit.
Din punct de vedere profesional, ce drum a ales femeia Cristina Gadei si care ii sunt motivatiile?
Din punct de vedere profesional, Cristina a imbratisat cu interes inca de pe bancile facultatii, marketingul. Prima interactiune cu marketing-ul am avut-o in facultate, in ONG-ul in care am activat ca voluntar timp de 3 ani. De aproape 7 ani activez pe Trade Marketing intr-o multinationala in domeniul pharma. In paralel, am coafat cu lumea trainingului (se pare ca pasiunea din copilarie si-a gasit locul intr-o forma adaptata), iar de aproximativ un an sunt in plina descoperire a antreprenoriatului prin Start Up-ul pe care l-am pornit printr-o accesare pe fonduri europene.
Care sunt abilitatile pe care ti le-ai dezvoltat alegand acest parcurs profesional?
Inteligenta emotionala, adaptarea si atitudinea potrivita in situatii de criza sunt abilitatile pe care mi le-am dezvoltat de-a lungul traseului profesional pe care l-am urmat.
Cum s-a nascut ideea de a face singurul spatiu de coworking din Galati? Ne poti spune, pe scurt, povestea ta de succes si care crezi ca au fost atuurile tale in mediul de business?
Cu 3 ani in urma vorbeam cu o prietena care este freelancer si imi povestea despre aceste spatii de coworking, care erau la mare cautare in Bucuresti – cat de interesant este sa lucrezi de acolo sau sa participi la evenimentele care au loc in aceste Hub-uri. Ulterior, am mers la un eveniment in care se prezenta InnoHub, un spatiu de coworking dezvoltat chiar in Sf. Gheorghe (stiu, si eu am ramas foarte surprinsa) – atunci a fost momentul magic in care am luat decizia de a pozitiona Galatiul pe harta spatiilor de coworking din Romania. Mai mult, am analizat piata spatiilor de coworking si am remarcat ca au luat cu asalt Romania, investitiile in spatii de acest tip devenind tot mai populare si fiind sustinute de dezvoltarea accentuata a industriei de freelanceri (lucratori independenti), antreprenori si start Up-uri.
Cred ca C. HUB este o poveste de succes pentru ca am colaborat cu persoane specializate din diverse domenii de activitate, de la design-ul spatiului pana la branding si concept de comunicare. Consider ca m-a ajutat foarte mult faptul ca am fost deschisa si am inteles importanta de a apela la specialisti si de a nu cadea in capcana de antreprenor la inceput de drum care stie sa le faca pe toate. Nu in ultimul rand, faptul ca sunt o persoana energica, optimista si sociabila, m-a ajutat sa atrag in jurul meu persoane care au contribuit in mod constructiv la crearea unei povesti de succes.
Povesteste-ne despre ce inseamna spatiu de coworking si care sunt serviciile pe care le oferi.
Cu mare drag povestesc de fiecare data despre ce inseamna un spatiu de coworking – pe scurt, un spatiu de coworking reprezinta o oportunitate pentru cei care demareaza un business sau sunt freelanceri, intrucat ofera un spatiu complet echipat, cu mai putine formalitati. Este un cost relativ flexibil, pe care il pot optimiza cand nu exista un venit suficient de mare pentru a opta pentru o chirie contractuala.
Spatiul de coworking C.HUB ofera membrilor, pe langa flexibilitate si lipsa grijilor administrative generate de inchirierea unui birou conventional. Mai mult, este si o ocazie buna pentru a construi relatii cu oameni din acelasi domeniu sau din domenii diferite. Cei care lucreaza in astfel de spatii au ocazia de a dobandi un sentiment de apartenenta la o comunitate activa si prietenoasa, dar mai ales diversa (faptul ca sunt oameni diferiti si din industrii diferite in acelasi loc).
C.HUB nu este doar despre a inchiria un birou si de a avea acces la un spatiu completat dotat, ci este despre vibe-ul pe care il genereaza crearea unei comunitati cu aceleasi orientari profesionale: oferirea accesului la o retea in continua expansiune de utilizatori profesionisti preocupati de cariera/Start Up-ul lor.
[rb_related title=”Te-ar mai putea interesa” total=”2″ style=”dark” ids=”25258,25093″]
Care este cea mai buna decizie pe care a luat-o Cristina Gadei cu privire la aceasta afacere?
Cred ca cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost sa colaborez cu persoane specializate care au creat design-ul in concordanta cu strategia de branding. Avantajul principal pe care il ofera C.HUB este vibe-ul unei locatii atipice, create cu mult bun gust care nu poate sa iti ofere decat stare de bine si dorinta de a reveni.
Care a fost cea mai mare provocare de pana acum pentru Cristina Gadei?
Cea mai mare provocare este de a educa piata cu privire la acest concept, fiind un element nou care incepe sa cunoasca un trend ascendent in Romania. In acest moment, exista o oarecare reticenta in legatura cu spatiile de coworking, intrucat sunt persoane care nu inteleg exact cum functioneaza, ca poti lucra flexibil de aici – este ca si cum mergi din cand in cand sa bei o cafea la cafeneaua ta preferata, insa faci ceva productiv – lucrezi intr-un mediu dedicat care te inspira, la costuri optime si care iti asigura o credibilitate crescuta in fata clientilor, fata de intalnirile in cafenele. Mai ales pentru activitatile care nu necesita un spatiu de lucru permament.
Din punctul tau de vedere, care crezi ca este cea mai mare provocare a unei femei in cariera sau in mediul de afaceri?
Atat timp cat stii ce iti doresti cu adevarat si muncesti zi de zi la visul tau, nu cred ca are importanta daca esti femeie sau barbat.
Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?
…