Prajiturile nu sunt atat de rele pe cat sunt prezentate, in procesul numit glicare, zaharul fixeaza proteinele si lipidele pielii care le modifica pentru a forma produse finite glicare; acestea sunt niste molecule mutante mici care denatureaza colagenul si elastina, responsabili pentru aspectul pielii. Ele intra de asemenea in vasele de sange si impiedica nutrientii vitali sa hraneasca pielea. Astfel, pielea incepe sa se rideze, sa arate plictisitoare si isi pierde nuanta; consumul mare de carbohidrati este asociat cu cresterea sanselor ca adultii sa dezvolte acnee.
Vestea buna o reprezinta faptul ca in cazul in care consumi cateva prajiturele, acestea nu iti vor afecta pielea.
Glicarea este cumulativa, iar efectele sale apar odata cu trecerea anilor. Este o situatie similara consumului de alcool, corpul tau putand elimina toxinele mult mai usor la 21 de ani de exemplu, comparativ cu varsta de peste 30 de ani.
Filosofia care trebuie adoptata este moderatia, fiind recomandata eliminarea zaharului rafinat. Consumul echivalent a 6 lingurite de zahar zilnic este o doza zilnica acceptabila. Schimba berea sau cocteilurile cu vinul rosu, care, comparativ cu cel alb sau rose, are mai putin zahar si contine resveratrol care lupta impotriva semnelor de imbatranire. Imbogatiti-va alimentatia cu fructe si legume bogate in antioxidanti, cum ar fi spanacul si fructele de padure, afinele fiind in mod particular puternice. Puteti de asemenea, apela la diverse tratamente pentru piele bogate in antioxidanti, pentru a stimula colagenul si elastina.