Experimentata sau nu, care ar fi criteriile dupa care ai alege un salon de infrumusetare, in cazul in care nu iti este recomandat unul de catre cineva apropiat? Ai alege un salon dupa site-ul de prezentare? Sau dupa preturi?
Mai jos, puteti vedea cateva din criteriile pe care ar trebui sa le luati in considerare:
– Daca aveti in fata o lista cu saloanele de infrumusetare tentante, verificati ce servicii ofera fiecare salon in parte! Sunt saloane care ofera o foarte mare varietate de servicii, de la machiaj, manichiura, pedichiura, tratamente faciale, masaje, tratamente. Iar daca stiti ce doriti: o coafura, un vopsit, un make up, etc, atunci va fi mai usor sa alegeti, ceilalti factori care contribuie la alegerea voastra sunt personali si subiectivi.
– Un alt criteriu de luat in considerare este locatia salonului. Preferati sa aiba loc de parcare, sa fie mai aproape de casa sau de serviciu (cand ati putea sa tragetii o fuga in timpul programului)? Ia in calcul si cum poti ajunge la salon sau ce mijloace de transport circula?
– Preturile serviciilor oferite reprezinta un criteriu destul de important pentru alegere! Avem posibilitatea de a merge la saloane cu preturi scazute, sau putem pune bani deoparte pentru un tratament de lux, exclusivist, la care nu ne permitem sa mergem des. Sunt de asemenea saloane, care ofera carduri sau puncte de loialitate, gen „la 4 sedinte masaj, a 5-a e gratis”, asa ca, nu ne ramane decat sa alegem!
– Ati putea incerca sa faceti o vizita de test salonului de infrumusetare vizat! Cu ce va ajuta asta? Puteti vedea daca hairstilistul sau terapeutul inteleg exact ceea ce doriti voi si de ce anume aveti nevoie! Ei pot veni de asemenea cu sugestii bazate pe argumente solide, puteti vedea cu ce solutii vin in cazul unui anumit tip de par sau piele! Stim foarte bine ca exista anumiti „profesionisti” ai saloanelor de infrumusetare, care sunt „setati” doar pe o anumita coafura, tunsoare, tratament si nu tin cont de doleantele clientului.
– Cat de bun este specialistul la care mergem? Ce stim despre el, care sunt „feed-back-urile” clientilor? Presupunand ca un salon de lux nu si-ar permite sa angajeze pseudoprofesionisti, cum putem face diferenta? Trebuie sa ne riscam prima data, sunam un prieten, intrebam o cunostinta? Iata cateva intrebari la care ar trebui sa avem un raspuns inaintea deciziei finale.
– Un alt criteriu care poate parea nelalocul lui, ar fi specialistul insusi! Daca dam de o persoana antipatica, inestetica, dar totusi buna profesionista? Daca acceptam si trecem peste aceste „inconveniente„, iar specialisul nu comunica cu noi sau daca o face, este obositor si ne da o stare de nervozitate? Ati fosti pusi in situatia in care vreti sa terminati si sa plecati cat mai repede? Credeti ca este normala o astfel de reactie intr-un loc destinat infrumusetarii si relaxarii? Analizati bine si acest aspect!
– Curatenia reprezinta un factor determinant pentru a lua o decizie? Mergeti la salon si vedeti daca este curatenie, daca atmosfera este relaxanta, incercati sa trageti cu ochiul la echipamente! Sunt curate, sunt sterilizate inainte de a fi (re)folosite? Daca salonul este specializat in piercing sau tatuaje, curatenia si igiena ar trebui sa iti atraga atentia prima data!
– Foloseste mijloace de informare traditionale: intreaba familia sau un prieten, informarea din „gura in gura” este iarasi de luat in considerare. Internetul – sursa inepuizabila de informatii, iti poate oferi opiniile celor care au apelat la serviciile salonului respectiv, poti afla punctele forte sau slabe, stii la care specialist sa te programezi.
Ai putea de asemenea sa te informezi direct la salonul respectiv si sa le propui sa iti fac o oferta speciala de „test” sau sa iti ofere un serviciu gratuit, iar in cazul in care esti multumita sa devii o clienta fidela! Un masaj in plus nu strica niciodata!