Alexandru Constantin si-a inceput cariera la 15 ani, atunci cand a inceput sa prezinte o rubrica cu stiri mondene in emisiunea matinala din cadrul unui trust de televiziune din Oradea. Dupa absolvirea liceului, Alexandru s-a mutat la Bucuresti pentru a-si urma visul de a lucra intr-un trust national de televiziune. In Bucuresti, a inceput sa lucreze ca reporter de noapte, urmand sa avanseze mereu in cariera sa, pana cand a ajuns la rolul de prezentator TV, ceea ce si-a dorit inca de mic copil. In prezent, Alexandru Constantin este unul dintre cei mai apreciati prezentatori TV din Romania.
Buna si bine ai venit in paginile Revistei Famost.
La ce varsta ai pasit in lumina reflectoarelor? A fost greu sa te faci remarcat?
Primul contact cu televiziunea l-am avut la 15 ani, imediat dupa ce am intrat la liceu. Totul a inceput dintr-o joaca si nici nu mi-am dat seama cand toti colegii de liceu deja ma stiau si de la tv. A fost interesant momentul in care am realizat ca, atunci cand esti pe sticla, te vede toata lumea. 🙂
Ce amintiri ai de la inceputul carierei tale?
Desi experienta in televiziune a inceput inca din liceu, cele mai multe amintiri le am din momentul in care am venit in Bucuresti. Un baiat simplu din provincie, care voia sa devina prezentator la o televiziune nationala. Aveam 19 ani atunci. Imi aduc aminte si acum cat de visator eram si de ambitios. Munceam pana la 16 ore pe zi ca reporter la inceput. Imi aduc aminte si acum ca eram dispus sa stau in redactie noptile, doar ca sa invat cum pot sa-mi fac meseria cel mai bine.
Ce amintiri are Alexandru Constantin de la prima ta transmisiune in direct?
Cea de la 15 ani a fost atat de usoara, pentru ca eram inconstient. Nu stiam ce presupune televiziunea, directul. Apoi, dupa ce am mai crescut si am aparut live la PRIMA TV pentru prima data, imi aduc aminte ca mi se inmuiasera picioarele de emotii si de stres.
Ce a insemnat pentru tine primul format de emisiune pe care l-ai moderat?
Focus Monden, primul jurnal de stiri mondene din Romania. Un format care era unic cand s-a lansat, dar pe care eu l-am preluat in 2011, cand am si devenit prezentator si realizator.
Ai avut un idol? Cine a fost acela?
Nu cred in idoli, cred in schimb in oameni care te pot inspira in diferite etape ale vietii. Parintii, surorile mele, anumiti oameni care au facut sau inca fac parte din viata mea. Ei m-au inspirat la un moment dat si inca o fac.
Cu ce prezentator tv din strainatate empatizezi?
Anderson Cooper, Ellen DeGeneres. Ii urmaresc mereu. In general, americanii imi plac mult ca stil de prezentare, naturalete. Iar formatele lor de emisiune, mi se par geniale.
Care a fost cel mai fericit moment din cariera ta? Povesteste-ne cateva amanunte!
Sunt mai multe momente fericite de-a lungul anilor. Unul dintre ele este acela cand am aflat ca voi prezenta Focus Magazin, in 2011. Dadusem mai multe probe, iar cateva zile mai tarziu am fost anuntat ca sunt noul prezentator al emisiunii. Nu am dormit o saptamana. Un altul a fost in 2014, cand am inceput sa creez “60 de minute”, emisiunea interviu care a tinut 3 sezoane. Se numea “Constantin 60” in primul sezon. Iar acum oamenii imi mai spun “domnul Constantin 60”. :))
Care a fost cel mai trist moment din cariera ta?
Nu pot spune ca am avut momente triste. Am avut, in schimb, momente de cumpana, grele, care m-au intarit in schimb. Si m-au facut sa schimb perspectiva in anumite situatii. Ii multumesc lui Dumnezeu si pentru ele.
Au fost momente in care ai vrut sa renunti la aceasta cariera?
Stiu ca nu as putea renunta nici la televiziune, nici la teatru si film. Aceste domenii de activitate ma definesc, fac parte din mine.
Ce parere ai despre ceea ce promoveaza acum televiziunile? Cu ce se diferentiaza fata de perioada in care te-ai lansat?
Am observat in ultimii ani un inclin catre un divertisment mai de slaba calitate. Dar, parca in ultimul timp, programele isi revin, telespectatorul e mai pretentios, iar televiziunile vin cu oferte din ce in ce mai de calitate.
Crezi ca televiziunea poate fi educativa pentru publicul larg?
Publicul se uita la ce le dai, iar tu, ca televiziune, le dai ce cer ei. E un cerc vicios. Cred ca solutia e gasirea unui echilibru, intre ce crede publicul ca vrea sa vada si cum vrei tu, ca televiziune, sa educi telespectatorul. In principiu, educatia se face in cei 7 ani de acasa, nu in fata micului ecran. Televiziune este, pana la urma, un business.
Ce inseamna televiziunea pentru Alexandru Constantin?
Ceea ce stiu sa fac si ma defineste. Locul in care vreau sa cresc si sa dezvolt proiecte noi. Pe langa rolul de prezentator, de cativa ani, mi l-am asumat si pe cel de producator general pentru cateva productii.
Care sunt ingredientele succesului in acest domeniu?
Sa simti ce vrea omul de acasa sa vada. Cred ca asta e foarte important. Sa nu subestimezi niciodata telespectatorul, dar nici meseria ta!
Ce sfaturi ai pentru persoanele care vor sa paseasca in acest domeniu?
Sa isi asume ca vor trebui sa munceasca mult pentru a stapani acest domeniu. Sa fie deschisi, sa inceapa facand practica intr-o televiziune, sa absoarba tot ceea ce vad in jurul lor, sa se autodepaseasca zilnic.
Cat de importante consideri ca sunt imaginea si stilul vestimentar pentru o persoana publica?
Sunt foarte importante, in primul rand pentru ca tin de respectul pe care il ai pentru telespectator. Cat despre momentele in care nu apari in fata camerei de filmat, cred ca fiecare din noi are dreptul sa adopte ce stil vestimentar vrea.
Daca nu iti alegeai aceasta cariera, ce altceva ti-ar fi placut sa faci?
…