Fii la curent cu ultimele noutati din fitness si sanatate! Le gasesti mai jos!
Conform unui studiu publicat in the American College of Cardiology cu putin timp in urma, cercetatorii au gasit ca cei care alearga aproximativ 10 minute pe zi, isi imbunatatesc durata vietii cu 3 ani. Un nou studiu a aratat ca in urma exercitiilor fizice de intensitate mare si de lunga durata, muschii prefera carbohidratii ca principala sursa de combustibil, indiferent daca s-a mancat sau nu. Studiul a fost realizat pe atleti profesionisti, constatandu-se ca aportul adus de carbohidrati in energia consumata a fost de 83-91%.
Daca locuiti intr-un cartier care este preponderent indreptat catre miscare, aveti sanse cu aproximativ 33% sa nu luati in greutate sau sa va indreptati catre obezitate, conform unui studiu recent prezentat la Congresul International al Diabetului desfasurat in Vancouver.
O echipa de cercetare din cadrul Universitatii din Loughborough a demonstrat ca antrenamentele intense pe parcursul a cel mult 9 zile, pot afecta somnul, provocand un declin progresiv al calitatii acestuia. Specialistii au observat de asemenea, ca starea atletilor, cat si capacitatea lor de efort s-a inrautatit in perioada observatiei. Aceste efecte au fost totusi atenuate cu ajutorul aportului de carbohidrati; studiul a fost publicat in Journal Sports of Science.
Un studiu efectuat anul trecut, a demonstrat ca cei care beau doua pahare de apa inaintea fiecarei mese (cca 500 ml), au pierdut aproximativ 2,2 kg comparativ cu cei care nu au facut acest lucru.
Stresul cronic poate fi raspunsul incapacitatii de a pierde in greutate. Cercetatorii din cadrul University of Florida Health au descoperit ca stresul cronic stimuleaza productia de betatrofina – o proteina care inhiba o enzima implicata in metabolismul grasimilor. Aceste studii ale celulelor si experimentate pe soareci au fost publicate in BBA Molecular and Cell Biology of Lipids.
Un studiu de 16 ani care a urmarit obiceiurile a unui numar de peste 200000 de persoane si publicat in decembrie anul trecut in American Journal of Preventive Medicine, a constatat faptul ca 4 ore de vizionare a televizorului, creste riscul de deces datorate bolilor cronice, cu aproximativ 15%, comparativ cu cei care se uita la TV mai putin de o ora. Cei care se uita 7 sau mai multe ore zilnic, au un risc ridicat cu aproximativ 47%.
Cercetatorii au descoperit ca efectele benefice ale fitnessului aerobic si-au facut simtita prezenta in cazul obezitatii crescute, dar in cazul obezitatii extreme, nu a avut niciun efect.