Inventat pe la 1600, odata cu aparitia primelor bancnote, portofelul este un accesoriu caruia multi si multe nu-i acorda prea multa atentie. Motivul este unul destul de pertinent, daca stai sa te gandesti: nu e un obiect tinut mereu la vedere. Si daca tot nu e atat de vizibil, poate fi si mai vechi, mai uzat, mai neasortat cu restul outfit-ului. Nimic mai gresit!
Pentru multe persoane de sex feminin, portofelul e ca o a doua poseta. Femeile chiar pot dezvolta o pasiune pentru acestea schimbandu-le mereu, vrand sa fie colorate, asortate.
In cazul barbatilor, e mai complicat. Oferta in general este limitata de culori si modele pentru portofelele destinate sexului masculin. E drept, negrul se poate asorta imediat, cu orice. Regula de baza e ca acest accesoriu sa fie asortat cu pantofii si cureaua de la pantaloni. In cazul nuantelor de maron, e mai dificil de asortat portofelul, pentru ca ar trebuie ca nuantele sa fie identice. Un portofel de culoare rosiatica insa, poate rezolva intrucatva problema, atata vreme cat incaltamintea si cureaua sunt in acelasi ton de maroniu.
Pe principiul „sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine”, ar fi de preferat ca portofelul sa fie unul de calitate, mai exact din piele naturala. Gandeste-te ca acest obiect e des utilizat, in fiecare zi. De cate ori nu il scoatem din buzunar sau din geanta si apoi il introducem la loc! Astfel, apare nelipsita uzura…Un portofel care nu e din piele, isi va arata limitele calitatii in 2-3 luni si vei pleca in cautarea altuia. E si mai bine daca iti vei achizitiona 3 – 4 astfel de obiecte de calitate. Astfel, ,,viata’’ lor va fi prelungita, iar tu le vei putea schimba, in functie de tinuta vestimentara.
Si ar mai fi un motiv pentru care trebuie ca portofelul sa fie unul sic. Inchipuieste-ti ce impact ai avea daca, imbracat ,,la patru ace’’, scoti din buzunar un portofel care da impresia ca e unul din acelea de pe la 1600…